求座地風扇前擋板的螺絲規格

鑽入摩打的,大陸通用摩打FS-40。我冇舊機的螺絲,不能重用。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

應該是通用的.... 你有第二把風扇咪拆出黎試下咯

再唔係咪問下淘寶

應該是通用的.... 你有第二把風扇咪拆出黎試下咯

再唔係咪問下淘寶
lawrencelau1 發表於 2021-6-1 01:43 PM

就係冇第二把。問過兩間店都唔知。要在舊螺絲堆度逐粒試了。

就係冇第二把。問過兩間店都唔知。要在舊螺絲堆度逐粒試了。
chimp 發表於 2021-6-1 13:50

搵間有賣E 種摩打既淘宝客服問下

搵間有賣E 種摩打既淘宝客服問下
lawrencelau1 發表於 2021-6-1 01:55 PM

我係問摩打店的

鑽入摩打的,大陸通用摩打FS-40。我冇舊機的螺絲,不能重用。
chimp 發表於 2021/6/1 13:18

我把座檯扇舊年係淘寶買新摩打:
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2579319
你係想搵這種摩打前面 4 粒螺絲的尺寸?

剛剛洗扇頁,順手拆一粒螺絲度下,應該係 M4x10。

ps. 得把好垃圾的膠卡尺,即係上面舊 Post 內頭兩幅相內的卡尺,合埋卡尺的數值都不是 0!不過我手頭上有一袋仔以前係鴨街買落的螺絲,個袋的價錢 Label 上係寫 M4,試過係 Fit 到個風扇摩打,所以應該真係 M4,除非連個價錢 Label 都錯,N 年前買落,膠袋己開封,但照計我不會撈其他螺絲入個袋,但又不能排除可能性。

我把座檯扇舊年係淘寶買新摩打:

你係想搵摩打前面 4 粒螺絲的尺寸?

剛剛洗扇頁,順手拆一粒螺絲度下 ...
C_Law 發表於 2021-6-2 10:41 PM

感謝你!我今日啱啱都試到係M4。廿幾長的自攻都鑽得落,有啲驚接觸到內部帶電部件。