窗口冷氣機製冷唔識停---搵可替換溫控掣。

調節溫度個掣,往左右兩邊扭極都係同一個溫度。
請問係咪隻溫度掣壞?
自己DIY更換困難嗎?

Gree 兩個唔同型號給你參考
1.gree G1107s  -冷氣機 溫度掣  wk16s-468-020 WP16BL 格力空調  恆溫掣 压力式温控器

-------------------------------------

2.gree  G1807VM-冷氣機 溫度掣 WK-16E-460-120 WP16HL 格力空調  恆溫掣 压力式温控器

買2隻腳

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Gree 兩個唔同型號給你參考
1.gree G1107s  -冷氣機 溫度掣  wk16s-468-020
2.gree  G1807VM-冷氣機 溫度掣 ...
HK2046 發表於 2021-6-2 03:37

唔該師兄先

咁橋,我又係gree,2匹

睇圖,溫度掣應該就咁少少拖個機玉出黎就可以換?
唔知換唔同型號恆溫掣是否都一樣work?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

簡單問一問,你擰粒掣嘅時侯有冇感受到"滴" 一下?

簡單問一問,你擰粒掣嘅時侯有冇感受到"滴" 一下?
atukowing 發表於 2021-6-2 10:55

扭粒掣從左至右→,再從右至左←
完全fell唔到中間有kick住感覺
好順滑

好順滑  ...
C_K 發表於 2021-6-2 19:03

即係冇左開關,粒制應該SHORT左
買過粒制啦。

回復 6 #James7s

請問香港邊度有賣,
還是得淘寶?

by C_K

好順滑  ...
C_K 發表於 2021-6-2 19:03

係咪粒膠掣打滑擰唔郁個軸心

冷氣機 出E8要點搞 (York 窗口機)

回復 James7s

請問香港邊度有賣,
還是得淘寶?

by C_K
C_K 發表於 2021-6-3 09:19

冷凍器材行應該有溫度制賣,新填地街應該會有。具體黎講你見到有雪種賣既都有機會買到。
元朗的話可以去合益路恆信問吓。