[操作疑難] 想問問哩款五金可以係邊度買到呢?

YouTube 教整水盤落冷氣機滴水位置,但附圖磁石五金附近五金舖無賣,YouTube 話鴨寮街有賣,有師兄知道大嘅邊個位置呢?

另外加多個水盤喺冷氣機底,咁水盤去水喉同本身冷氣機去水喉有冇方法二合一連去大廈去水管?因為大廈去水管只能容納一條去水喉。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你唔驚大風吹落街?

你比張相五金鋪睇

回覆 1# joe6_6

鴨記麥記,
向旺角方向行幾步就有幾檔!

YouTube 教整水盤落冷氣機滴水位置,但附圖磁石五金附近五金舖無賣,YouTube 話鴨寮街有賣,有師兄知道大嘅 ...
joe6_6 發表於 2021-6-7 00:41

有無其它相,望個樣似係磁紐,咱如果真係,大風D都吹落街。

你唔驚大風吹落街?
tomchen 發表於 2021-6-7 01:01

整咗上去再加玻璃膠可以?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

去水喉有冇方法二合一
joe6_6 發表於 2021-6-7 00:41

去買個類似T-joint

整咗上去再加玻璃膠可以?

joe6_6 發表於 2021-6-7 07:20

用有窿強磁, 另外如果去水喉唔係條條fing都唔會咁易飛落街.

用有窿強磁, 另外如果去水喉唔係條條fing都唔會咁易飛落街.
kwliu 發表於 2021-6-7 08:44

師兄鴨寮街有冇賣強磁石,有圖嗎?最緊要整咗上去穩陣,最好打風都吹唔甩

師兄鴨寮街有冇賣強磁石,有圖嗎?最緊要整咗上去穩陣,最好打風都吹唔甩

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS ...
joe6_6 發表於 2021-6-7 08:58

幾間超市型五金都有賣, 自己入去揀.