唔係呀馬,我玩咁耐電直都未見過有保護板嘅喎!!!

我n年前
用26650 A123 Life4po直出
可以出100a (10sec)
60A長出

改7.2同12v都冇問題

後來同fd改 R ...
madebyp90 發表於 2021-7-21 13:04

類似power tools要求高電流, 電壓一低就無力, 所以唔洗保護板, 頂多加個低壓BB warning.
直升機更加無 ...
kwliu 發表於 2021-7-21 17:23

可能係低壓會叫pcb,亦可能係限流
已經近十年前

從未聽過 RC會裝限流

從未聽過 RC會裝限流
Hippo 發表於 2021-7-22 00:13

有,你tb見唔少多軸電都有
直升機 保護板google已經一大log

A123當年要加限流
如果唔係Full load v drop會狂跌而冇力(li po唔會)

回復 44 #madebyp90

電池保護板我知有,但限流真係未聽過

via HKEPC Reader for Android

回復 44 #madebyp90

電子變速或者大陸叫電調已經有得set, 唔使額外加限流

回復 madebyp90

電子變速或者大陸叫電調已經有得set, 唔使額外加限流

via HKEPC Reader for Android ...
Hippo 發表於 2021-7-22 00:25

以前未有無刷年代

回復 47 #madebyp90

用係有刷摩打電直邊款500級?

第一代電直JR我都玩過,真係有刷,鋰電都未出,用緊NiMH添,都冇你講呢d保護板喎。

以前未有無刷年代
madebyp90 發表於 2021-7-22 02:52

小弟google技術有限,搵唔到你講呢種電喎,C hing有冇link呀?

有,你tb見唔少多軸電都有
直升機 保護板google已經一大log

A123當年要加限流
如果唔係Full load v ...
madebyp90 發表於 2021-7-22 00:19