比你哋講中咗,嗰間房牆係砂磚嚟嘅,又要買過啲螺絲。唉

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

政治正確呀   

係咪砂磚/空心磚都唔問下就 拉爆,方死唔害死人   ...
pooh24680 發表於 2021-9-13 22:24

仲有木板牆,石膏板牆, ....

總之咩都唔理 

拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!
粗呀!粗呀!粗呀!粗呀!粗呀!粗呀!粗呀!粗呀!粗呀!粗呀!粗呀!粗呀!

仲有木板牆,石膏板牆, ....

總之咩都唔理 

拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉爆!拉 ...
Kin_2012 發表於 2021-9-15 01:04

一拉就爆.

44 kg 層架打四粒德國fischer sx8*40搞掂啦
不過要用啱鑽咀同鋼牙螺絲

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

44 kg 層架打四粒德國fischer sx8*40搞掂啦
不過要用啱鑽咀同鋼牙螺絲

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0 ...
ccya96 發表於 2021-9-16 11:56

以安裝黎講,44kg 根本就唔算重.

用咩安裝唔使用啱鑽咀同螺絲 ?

一拉就爆.
timrice 發表於 2021-9-16 11:37

唔使理啦, 就算唔爆,之前見有人用 4 粒拉爆放 Modem / Router 都係咁

以安裝黎講,44kg 根本就唔算重.

用咩安裝唔使用啱鑽咀同螺絲 ?
Kin_2012 發表於 2021-9-16 12:13

大把師傅教人綠塞配6.5mm 鑽咀+8號螺絲
有效承重都唔知有冇design spec 既十份之一

44kg其實兩粒sx6 搞掂
係驚舊砂磚頂到順爆開

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

大把師傅教人綠塞配6.5mm 鑽咀+8號螺絲  
有效承重都唔知有冇design spec 既十份之一  

44kg其 ...
ccya96 發表於 2021-9-16 12:35

綠塞配6.5mm 鑽咀+8號螺絲唔係唔得,睇要承幾重姐.

你口中的 "師傅"  係五金鋪?

回覆 28# ccya96

SX 可以用喺沙磚,唔係最好都中上
最好當然係 UX / duopower