電熱水煲盞燈熄左

用緊呢款電熱水煲,煲水過程盞燈時熄時著,所以比平時水滾時間要長,請問係咪整返盞燈就正常,有冇得整   

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

如簡單問題,睇下整唔整到囉

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
takeoto 發表於 2021-11-14 11:05

拆幾日都拆唔到?

睇下入邊有啲乜嘢零件,去淘寶揾啦。

不過我嗰部消毒碗櫃控制板仲未搵到。

我自己係修理佬  都懶得拆
剛剛 小米 1111
買左個 米家恆溫電水壺Pro
扣卷後 都係 $149

唔識,又冇DIY力,最簡單又安全,就係換過個,唔好因少失大
當然,買左新就可以破壞式爆舊既研究研究

甩曬色,你又唔識,一律建義換一個
Dcup 發表於 14/11/2021 10:47

如簡單問題,睇下整唔整到囉

盞燈壞又點會延長煲水時間, 正常都諗係開關接觸不良啦, 小心火觸呀!
MightyMax 發表於 14/11/2021 01:03

咁又唔知,但兩件事同時發生

甩曬色,你又唔識,一律建義換一個

我見得一粒螺絲,未研究....
takeoto 發表於 2021-11-13 21:36

盞燈壞又點會延長煲水時間, 正常都諗係開關接觸不良啦, 小心火觸呀!

話時話, 拆機都唔係咁易.
特別係膠機壳, 拆完螺絲仲要用技術拆開, 都唔方便維修嘅 ...
1個閒人 發表於 13/11/2021 16:00

我見得一粒螺絲,未研究....

話時話, 拆機都唔係咁易.
特別係膠機壳, 拆完螺絲仲要用技術拆開, 都唔方便維修嘅