向上走既意思係咪紅色線咁樣走法?如果黃圈區落鑽安全不?

同埋其實問房署,會唔會囉到張電線 ...
xxmartin 發表於 2022-7-26 09:08 PM

所有紅線直上頂 中途不轉彎

回覆  別問我是誰

今日裝你用緊果部機,無留意過條喉有幾長,仲以為同自已keep住既喉駁得埋........ ...
xxmartin 發表於 2022-7-28 09:29 PM

跟機條喉好薄 一開風就會好震

度啱尺寸去五金舖買過條 順便問埋佢用咩碼好 (我會選 OMEGA 碼)

仲有油煙機頂黑色個罩會漏風的 鬆返螺絲出嚟 唧啲玻璃膠先再收個黑罩

5係就咁用銀色膠紙痴咩
Tom_jerry 發表於 2022-7-29 12:28 AM

機頂有個分體黑色膠罩 收4粒螺絲固定油煙機頂

佢有層海棉唔係咁 fit 所以唧啲玻璃膠可防漏風

黑色膠罩同油煙喉 當然係用錫紙黐

我係講紅色果度 並不是綠色果度

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原來有專用名詞(OMEGA 碼)又學到野…(睇黎係咪要請你出黎食番餐當謝意順便參觀下府上設計) ...
xxmartin 發表於 2022-7-29 11:42 AM

Omega(大寫Ω,小寫ω,中文音譯:奧米伽、奧米加、俄梅戛、俄梅格、亞米茄、歐米茄、歐米伽、敖默加),是第二十四個希臘字母,亦是最後一個希臘字母。Omega 字面上的意思是「大 O」(o mega),以便與字母 ο「o micron,小 O」區別。

每日一問時間又到了......圖中廁所橫樑其實係咩黎?裡面有無電線?鑽唔鑽得?(打算整吊櫃)
...
xxmartin 發表於 2022-7-30 08:23 PM

只係一條石屎陣 (橫樑) 無電線

回覆  別問我是誰

有另外一邊公屋科林,同我住同一座既,又係一人單位(估計係裝修果範)分享佢既睇法 ...
xxmartin 發表於 2022-7-31 12:30 AM

佢講既我都知

窗果幅預制組件 見到起緊既公屋 都有時會見到窗成幅組件擺係地盤度

如果真涼, 安廁所都可以, 不過廁所抽氣扇就唔使開了.....
Kin_2012 發表於 2022-7-31 02:59 PM

抽氣扇一定要有 否則開大 啲臭味係廁所徘徊不散 仲吹埋入屋添