是一樣的東西
也是沒G-Sensor
不適合玩Game用
167pk 發表於 2010-8-3 22:57

hardware唔support, software support都冇用啦

剛剛試過用遠程FTP(connect to WiFi signal from a mobile 3G router)駁去家中部NAS, 真係掂喔! 可以遠 ...
MCHK001 發表於 2010-8-5 01:11

我用SMB/FTP都冇問題,你係咪防火牆block左啊?
SMB要打"主機 LAN ip or 主機名稱/Folder or HDD 共享既名稱"
eg.192.168.1.100/P2P or FRANKIE/P2P

2. 後備5V供電
- 用電方面, 原來就算裡面個電池冇鬼晒電, 都可以用外置5V直流電源插入個USB 2.0(細port)位供電, 一插會開機, 一拔就關機, 好方便! 外置USB 5V直流電源好易揾, 黃金大把, 幾十至幾百都有, 視乎容量. 我就只係用鴨記可以放4粒AA電既外置膠盒加4粒普通充電池(1.2 to 1.25V x 4 =4.8 to 5V)嚟做後備電源的! 所以以後就算係街用用下冇電都唔駛驚, 攞個USB後備電源出來一插就得喇, 哈哈! BTW, 我用既係GP Recyko 2050mAh/1.2V電, 充滿電後同係內置電池冇晒電下可以用到大約一個半鐘!(Also please note that the internal battery won't be charged by the 外置5V直流電源!)

去黃金搵下先

請問有沒有呢部機的固件~~及如何升級~~
AND
怎樣會有market ,買回來沒有market ~~我只能裝大陸那個安桌市場 ...
extralam 發表於 2010-8-6 00:54

自己問賣家拎啦~

呢部A81-E好似幾掂o下 仲要行2.2  (千其咪搞錯買A81)

只賣rmb$1220 , 另有gps版的賣 rmb$1300
全套配 ...
167pk 發表於 2010-8-5 21:46

第一段片咪講左冇accelerometer(重力感應) lor

回復  alanszeong

用番內置既"ES檔案瀏覽器"已經可以好流暢咁play到好多高清720P既RMVB files. :loveline ...
MCHK001 發表於 2010-8-11 13:56

用realplayer仲好啦~

回復  maxbear

iPAD一定唔會帶, 因為貴(唔見左就肉痛死!)同冇USB可以直接過相!

一係帶M701, 一係帶netb ...
MCHK001 發表於 2010-8-12 22:37

剛剛帶完M701去上海玩,好方便

新既8月16日Firmware可以去呢度dl:
http://www.huashiguang.com/service.html
之前要先裝8月3日既Firmware~

Should be Tudou...
right.
pcmtse 發表於 2010-8-15 09:34

試過啦,load得好慢,又窒,load youtube都係用Youtube app算~

realplayer doesn't support rmvb...i tried it already
richardyiu 發表於 2010-8-17 23:58

我冇事wor