國美盈方微10寸平板電腦GPS導航Android2.1有線上網WIFI

好似有好多接口, 有無C兄玩過。

http://item.taobao.com/item.htm?id=8265443582

http://v.youku.com/v_show/id_XMjIyNDE0NzY4.html

http://www.youtube.com/watch?v=Da5jA6hu71A

好似有好多接口, 有無C兄玩過。
panda360 發表於 2010-11-14 21:42

Wifi打开:2小时

snoopy11hk 發表於 2010-11-14 11:43 PM

2小時...................掉左佢把啦!

呢隻野比預期中好, 機身重量感覺OK, 外觀做工幾靚, 10寸MON睇片真係一流, 試左播TBB既BT片 1280X720P RMVB好順, 2隻SPEAKER響頂夠大聲. GPRS堅WORK, 不過因為行2.1, 所以一開始時定位須要DD時間. 系統黎講有優化過, UI都算有D HEART做過野, 有MARKET可以自己下載S/W, ANGRY BIRDS玩到, 10寸真係好爽, , 系統應該係改過既2.1, 佢話支持睇FLASH, 不過試MYTV同YOUTUBE都未得, 2TF唔知係咪可以同時用, 未試清楚, 因為插哂2張只搵到一張, 要再DOUBLE CHECK, 2USB都未試係咪同時用. 電池連開加WIFI堅有2HRS UP OR 更多, 都係詳測, 後補. 總括黎講, 10寸2.1系統加GPS, 有線LAN同2TF, 2USB. 比上代EPAD比較之下好10倍以上. 近期既10寸PAD黎講, 佢算係對得住佢個價錢!

難得有ching 買左呢部.
其實我都睇中呢部. 因為1k人仔. 算係咁. 唔係就得返 m1001 用 teleclips 果部.
返而想知有冇可能自己 del 佢個ui? 再用返完廠/launcher pro? 因為見佢ui run得唔順.
install 軟件係放係sd card 定係要用 adb command push 入部機道?

另外想問下佢wifi 有冇問題, 擔心呢款有哂卓尼斯zt 180 epad 既問題 (eg.自己disconnect, 發熱, 接收差)?  mon 靈唔靈敏? 電用到幾耐到?
有冇其他小問題呢?

唔該哂

snoopy11hk 發表於 2010-11-14 23:43

我留意佢因為佢有GPS,唔知咁雞。

難得有ching 買左呢部.
其實我都睇中呢部. 因為1k人仔. 算係咁. 唔係就得返 m1001 用 teleclips 果部.
返 ...
mkywong 發表於 2010-11-15 08:51

LAUNCH PRO 未試, 今日太攰喇, 等我聽日試左話你知.
INSTALL 軟件當然可以由SD直接裝OR MARKET D/L, 呢隻係有原裝MARKET的. 當然你覺得唔夠, 可以買今期PCM睇下, 有幾款其他MARKET都OK.
同卓尼斯比相差太遠喇, 你一拎上手就試得出明顯分別. 質感OK的. WIFI 順, 部機熱度好正常, 即係你唔會覺得係過熱. MON呢樣反而好欣賞, 靈敏而且夠大. 電可以用3-4 HRS.

玩過幾款10寸, 應該算呢隻最好, TELECHIP 果隻今日見過, 一般般, 個UI同7寸款一樣, 睇唔出有誠意, 而且7寸TELECHIP都出左2個月, 似出黎吸下水多D.
.

未上2.2同flash都買吾落手

LAUNCH PRO 未試, 今日太攰喇, 等我聽日試左話你知.
INSTALL 軟件當然可以由SD直接裝OR MARKET D/L, 呢隻 ...
kyleli 發表於 2010-11-16 02:15

有冇multi touch架?
開wifi都用到3-4個鐘咁堅

有冇multi touch架?
開wifi都用到3-4個鐘咁堅
logistica 發表於 2010-11-16 07:17

呢隻冇.  我見得10寸 telechips 果隻先有.