有圖有真相......初步測試$ony tablet

首先講句唔好意思,因為時間關係所以只用電話草草影咗幾張

外形不再多講大家都知係點, 攞上手感覺唔錯重量更加有力同pad pad一教高下, 唯一要提嘅係畫面只能普通橫向同時右轉直向 (上厚下薄或左厚右薄), 斷估無人刻意掉轉用啩?

LCD panel 好明顯係IPS, $ony話落咗True Black技術減低反光度, 但室內似乎作用不大......

呢部機最強嘅一部份, 內置IR learning remote (不限品牌, check過入面預設database連xbox都有, 意味可以做MCE remote), 但要留意IR發射位係機頂, 即係話只可以橫向部機時用

另外一樣獨家嘢, PlayStation certified, 可以玩PS game, 內置咗兩隻, 但觀乎Xperia PLAY......

初出時Press release話跟安卓3.1, 實機所見last minute已用3.2, 應該算第一批賣街3.2機

多謝收看, 有錯勿插

好似幾正,幾銀???
groovygroovy 發表於 2011-10-5 00:28

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1686221
16G $3888
32G $4688

so good 不過我已訂了 lenovo...    出得太遲了

佢個底好似好易花?

佢個底好似好易花?
IanW 發表於 2011-10-5 00:36

連面都係好易花!
呢個價錢級好似得佢冇防刮玻璃!要貼芒貼又嘥左個靚芒!

Ir remote? 又幾有用喎,如果個app有埋preset profile,咁logitech個harmony收得皮

ARM ARM 試過佢!好正!尋日試過晒其他果D三星、blackberry, Lenovo 同 acer都慢到呢....
衣部起碼睇youku唔lag, 如果有現貨一早買左。
不過各位要知道佢個power adapter 係好大舊。
等於你冇可能去其他地方叉電。

Where can find the real tablet?Can try?

Mong Kwok?Water Goods?

都係用 NVIDIA  Tegra 2 粒低能 U ,我就完全唔建議買佢,
播片重差過上一代 SGT 7 '