唔該你地唔好再話 HoneyComb 打唔到電話了

打唔打到電話喺啲電話台決定的! 唔比你打喺想你買兩部機而已! 明白嗎?

http://www.youtube.com/watch?v=iyp0k2veGsE&t=0m50s

借問聲個台點樣可以決定比唔比你打電話呢?

回復 1# 清明上河圖

回復 2# kc2wong

最簡單就喺唔比個 application 你用囖! 所以周圍都話可以加返個 3rd party dialer 就搞掂

就憑哩條片, 點得出無得打電係"電話台決定"?

打唔打到電話喺啲電話台決定的! 唔比你打喺想你買兩部機而已! 明白嗎?

...
清明上河圖 發表於 2011-10-6 22:19

係咪可以裝第三方 APP 去打電話....到依家都係一個謎.....  http://www.hksilicon.com/kb/articles/29691/3GGalaxy-Tab-89
早喺 GALAXY 8.9 DAY1 發佈...靠一張相已經吹咗好耐話可以打电話......不過啱啱 TWN 發佈左已經話唔得!
其實段片後咪用緊類似 SKYPE 既 INTERNET PHONE?

借問聲個台點樣可以決定比唔比你打電話呢?

回復  清明上河圖
kc2wong 發表於 2011-10-6 22:21

其實個台係知道你用緊咩機的
所以要block 某型號既機唔會好難

個台又點唔比個application你用呢?如果部tablet係預咗你用嚟打電話,原生的OS都會裝埋dialer啦。
你買電話一定要經台買?唔比你打電話就可以令你幫趁上台買多部電話?
部tablet就算比你打到電話,你又真係會唔帶多部電話?

回復 3# 清明上河圖

如果你off咗data transmission,純用GSM都可以知?

其實個台係知道你用緊咩機的
所以要block 某型號既機唔會好難
waman1984 發表於 2011-10-6 22:34

如果你off咗data transmission,純用GSM都可以知?
kc2wong 發表於 2011-10-6 22:40

我只試過去電話公司 人地用電腦一check 就知我用緊咩電話