[操作疑難] ●插【Sim咭USB網絡手指】在極光版上用,請問點setup?

我買左個中興插 Sim Card 網絡 USB 手指,想插入 Novo7極光版內用,但試極都係冇反應,請問點 setup ?

我用過領先版試過都唔得~

【黑色果隻】↓

我買左個中興插 Sim Card 網絡 USB 手指,想插入 Novo7極光版內用,但試極都係冇反應,請問點 setup ? ...
smartlam 發表於 2012-2-25 14:37

即係唔SUPPORT你隻手指.

我買左個中興插 Sim Card 網絡 USB 手指,想插入 Novo7極光版內用,但試極都係冇反應,請問點 setup ? ...
smartlam 發表於 2012-2-25 14:37

領先1可以LOAD到好多3G手指XD

我呢隻手指之前都唔支援極光原裝ROM, 裝左0222 V.4之後就可以用到3G
MODEL: HUAWEI K3765

未插手指時:

插左手指時會出左3G圖:

可能原裝極光個ROM咁本未支援3G... 因為佢都無個手提信號果條BAR..
係裝左V.4先開始有

我呢隻手指之前都唔支援極光原裝ROM, 裝左0222 V.4之後就可以用到3G
未插手指時:

插左手指時會出左3G圖:
...
jerrychan0610 發表於 2012-2-25 15:09

你隻咩野手指呀師兄 , 可唔可以影張相睇下呀?

你隻咩野手指呀師兄 , 可唔可以影張相睇下呀?
smartlam 發表於 2012-2-25 15:12

HUAWEI K3765

仲有, 如果係3G電話卡係唔使SETUP, 一插入去等十幾移就會LOAD好DRIVER用得!, 首先你部機已內置佢DRIVER
插入去之後, 如果部機有DRIVER, 隻手旨會閃燈, 即係正常運作, 但我之前插落去部極光原裝ROM度, 手指會閃, 但無出3G LOGO, 可能個ROM唔比用3G..
如果係2G電話卡的話, 就要SET APN...
我係華強買呢隻手指時, 因為無3G卡所以試唔到WORK, 插落去都係無返應, 但係手指燈會係閃, 我就知佢有DRIVER, 所以即場未試好都買.

我呢隻手指之前都唔支援極光原裝ROM, 裝左【0222 V.4】之後就可以用到3G
MODEL: HUAWEI K3765

未插手指時:

插 ...
jerrychan0610 發表於 2012-2-25 15:09

你指係咪要刷最新果個【版本號碼 V0.3】 先得 ??

你指係咪要刷最新果個【版本號碼 V0.3】 先得 ??
smartlam 發表於 2012-2-25 15:34

0.3都好似唔得, 係刷左0.4就OK左.

0.3都好似唔得, 係刷左0.4就OK左.
jerrychan0610 發表於 2012-2-25 15:38

唔該哂 , 但呢道 167 師兄俾左個圖表我參考,我隻中興 MF100,係冇列入圖表列上...唉!!!

依家我嘗試刷 V0.4,睇下得唔得先~