[開箱] CUBE U17GT 開箱

終於到咗la
TB RMB 1,051 入手
未得閒詳細測試
隨便放D相俾各位Ching參考下

a

b

c

酷比魔方U17GT详细参数
基本参数
处理器型号 ARM Cortex A8   
标称主频 1200MHz   
3D图形加速 GC800
芯片方案 RK2918   
系统内存 1GB DDR3缓存
存储卡 支持MicroSD(TF)卡
屏幕参数
屏幕尺寸 7英寸
屏幕分辨率 1024×600
屏幕材质 IPS+AFFS屏
网络通信
WIFI功能 支持  
支持蓝牙 支持
视频性能
高清视频 支持1080P,1920×1080分辨率 纠错  
视频输出 HDMI输出
功能参数
OTG功能 支持
其他描述 GSM电话短信功能,直插移动/联通SIM卡
其他参数
外壳材质 镁合金防滚架工艺

不支持3G上網(我用緊人仔台, 行2G, 對我冇乜影響), 正面有聽筒(可以拿住打電話XD), 不過冇來電震動(部機本來就冇震動功能,真系當電話用可能會miss咗D電話)
喇叭質量比較差, MON都幾靚, 機身做工對得住1000人仔la

68人仔? EDGE係咪變左GPRS?

回復 2# tkyd2003

唔會呀
    support EDGE

RMB 1,051 元人民幣,又是 7" IPS 屏幕及行 1Ghz CPU,不支持 3G 網絡。但你呢部只行 2.3.1,有冇得升做 4.0.3 呀?

Ainol Novo7極光, 都係 7" IPS 屏幕,又係行 1Ghz CPU,行 4.0.3 都係賣 RMB 859 元,而且支持 3G 網絡。

請問兩部有咩分別呀? 係咪 CPU 唔同呀? 如果唔係點解相差成二佰幾人仔???

極光都唔係內置3g又唔可以當電話用

RMB 1,051 元人民幣,又是 7" IPS 屏幕及行 1Ghz CPU,不支持 3G 網絡。但你呢部只行 2.3.1,有冇得升做 4. ...
smartlam 發表於 2012-3-31 01:50

其他描述
GSM电话短信功能,直插移动/联通SIM卡

回復 5# smartlam

極光和呢部都可以support USB手指上3G
貴D可能系個電話function和mon比極光靚小小
遲下會升4.0.3

幾多MAH??  我見圖有3個電

昨天也買了一個!999淘寶