終於找到一個可以在未 root的Gnote下雙向錄音

但因為新買行貨, 不想 咁快root 機

但試了很多個, 大多數都是對於細聲, 自己大聲

但試過這個之後, 終於找到一個可以在未 root的Gnote下雙向錄音, 很OK, 雙方都很大聲呢
http://www.coolapk.com/download/ ... valex.callrecorder/

選項中, 使用 Standard Android API  來錄音便可

對方都係超細聲喎

正,用藍芽都錄到喇!雖然用藍芽會聽到自己講野,但係可以接受,自己把聲好細姐,好過Total Recall好多!
話細聲d人可能未set個api preference,記得選uplink,佢default係downlink,所以人地聲好細,選翻uplink正常晒!用藍芽更要選uplink先錄到

正,用藍芽都錄到喇!雖然用藍芽會聽到自己講野,但係可以接受,自己把聲好細姐,好過Total Recall好多!
話細聲d ...
ray1234 發表於 2012-3-31 21:42

師兄, 請問 uplink 和 downlink 有甚麼分別 ?  若選 uplink + downlink , 有沒有甚麼分別?

另外, 你部機係未 Gnote 未 root 的版本?

師兄, 請問 uplink 和 downlink 有甚麼分別 ?  若選 uplink + downlink , 有沒有甚麼分別?
另外, 你部 ...
simonleung2000 發表於 2012-4-2 09:30

應該係選唔同途徑錄,uplink+downlink我部note係會錄唔到,一定要其中選一個先得,我係root左既

應該係選唔同途徑錄,uplink+downlink我部note係會錄唔到,一定要其中選一個先得,我係root左既 ...
ray1234 發表於 2012-4-2 09:45

你部係未 LA2 ?

但若在 "record calls from " 選了 Kernel with 2-way call recording patch (root required), 則沒有了api preference

師兄有沒有試過?