請教 極光hdmi 出 CRT 電視

上網見有一線cable, 一邊係HDMI,另一邊就係三色線,但以我所知,Analog同digital signal係唔係以轉換,請問一下極光的HDMI 有方法輸出到 CRT電視嗎? (電視只有3色線做input)

唔該ching們~

我都想問點駁HDMI>DVI 有畫面+聲

我都想問點駁HDMI>DVI 有畫面+聲
leolaui9000 發表於 2012-3-31 23:00

HDMI>DVI上網GOOGLE過有喎,音既話,應該有線係兩邊都插MP3個D頭

上網見有一線cable, 一邊係HDMI,另一邊就係三色線,但以我所知,Analog同digital signal係唔係以轉換,請 ...
postmasturr 發表於 2012-3-31 22:33

GOOGLE HDMI TO AV既圖片,唔知邊度有得買

HDMI>DVI上網GOOGLE過有喎,音既話,應該有線係兩邊都插MP3個D頭
bbsunny 發表於 2012-4-1 01:56

出hdmi 耳機line out 會無聲
只要畫既 ->  3x蚊買個hdmi->dvi
要畫又要聲 -> 要買部hdmi -to div decoder

出hdmi 耳機line out 會無聲
只要畫既 ->  3x蚊買個hdmi->dvi
要畫又要聲 -> 要買部hdmi -to div decoder ...
#翹~* 發表於 2012-4-1 09:57

HDMI>DVI 既轉接頭/線都試過了,不行

買E類型產品最好有得比你試,如果店舖又無得試只會浪費金錢。

GOOGLE HDMI TO AV既圖片,唔知邊度有得買
bbsunny 發表於 2012-4-1 02:05

ebay / taobao有,但係唔知work 唔work

ebay / taobao有,但係唔知work 唔work
postmasturr 發表於 2012-4-1 18:13

老實講唔建議試,樓上都唔得= =
而且要買線,你不如將屋企電腦駁電視好過

HDMI>DVI 既轉接頭/線都試過了,不行
leolaui9000 發表於 2012-4-1 12:54

出唔到畫定出唔到聲定咩都無?
理論上係可行既, 但我無hdmi->dvi 個舊野係手, 無得試