想買平板電腦

小弟新手, 打算用千多元買部平板電瞄,
請問有沒有師兄有推介?
原本扛算買NOVO 8領先版

小弟新手, 打算用千多元買部平板電瞄,
請問有沒有師兄有推介?
原本扛算買NOVO 8領先版 ...
ETCkwok 發表於 2012-4-1 16:16

NOVO 8 係舊MODEL

個人就唔建議買了。

8吋都係買番大牌子啦....

依家國產潮流興1g ram,沒有的可以踢除
雖然andorid 4.0 好似優化未夠好,但點都好過 個d 重係得2.3,冇得升4.0嘅機,所以緊係要4.0嘅平板

某d 8吋 係 1024*768,但好多 game 都唔支援1024 *768
雖然我未用過cpu 原志a10 嘅機,但我部rk29 玩唔到最新版嘅(洗澡惡魚),聽說a10可以玩...(不滿rk29
國產8吋屏嘅可視角度...真係落場睇部機先知有幾爛...

8吋有部 佳的美 8吋棵眼3d ,近來去咗高登地庫睇佢播3d 阿達凡,好似好好玩
我未用過,開售初期,大陸論壇d人好似話部機唔多掂,唔知依家點...

講咗咁耐,其實我都係想講,國產都就快出雙核(都唔係快,但好似話4月嘅香港xx展,會有山寨雙核展覽機)

所以如果真係買國產,我覺得買部平平地等雙核出....

依家國產潮流興1g ram,沒有的可以踢除
雖然andorid 4.0 好似優化未夠好,但點都好過 個d 重係得2.3,冇得升 ...
kit0072 發表於 2012-4-1 20:55

多謝師兄, 言下之意我姐系應該等4月出 雙核?

唔係4月出

其實雙核都唔知幾時出=.=
要問返其他師兄

唔係4月出

其實雙核都唔知幾時出=.=
要問返其他師兄
kit0072 發表於 2012-4-2 00:19

咁如果現在你有什麼機可以推比我?
或者有咩機系1 GB RAM?

咁如果現在你有什麼機可以推比我?
或者有咩機系1 GB RAM?
ETCkwok 發表於 2012-4-2 09:22

我推精靈,硬件唔算差,新rom出得快
又平,唔似極光咁比人抄起哂

我推精靈,硬件唔算差,新rom出得快
又平,唔似極光咁比人抄起哂
samlcy1997 發表於 2012-4-2 09:40

極光同精靈 都系  IPS monitor?
其實兩者有咩分別?

其實兩者有咩分別?
ETCkwok 發表於 2012-4-2 09:49

極光係ips屏,不過極光最近的批次,mon質素太過差,有好多問題
精靈係普通tn屏,不過我覺得都ok清,唔錯
兩者就係差個mon同價錢

其實兩者有咩分別?
ETCkwok 發表於 2012-4-2 09:49

極光同精靈比,手感差得遠.....

精靈係起晒角,極光係圓滑d..