上華強北維修Novo 7

本人的Novo 7 的Display 壞了, 諗住明天上華強北看看有冇得維修, 請問有冇人有好介紹!

本人的Novo 7 的Display 壞了, 諗住明天上華強北看看有冇得維修, 請問有冇人有好介紹! ...
goblow 發表於 2012-4-4 13:35

你部機係邊度買? 可唔可以攞返去修理?
你可以試打去問下:
艾诺电子数码产品实行全国联保,代理商不履行联保可以直接投诉至公司,公司负责协调
公司售后服务电话:0755-33233288转分机6002,6003 联系人:林海武
邮寄地址:深圳市龙华工业东路利金城工业园3栋2层 邮编:518109
投诉电话:0755-33233288转分机6315
都可以去桑逹果邊, 有座叫"遠望數碼城" 好多整機的舖頭, 對正郵局

回復 2# jerrychan0610

我係經淘寶買, 個賣家肯同我維修, 問題係係香港寄返上去好煩, 所有速遞都話有電唔寄得, 如果只話電子零件又話要打稅! 問過人如果亂講話係其他野, 如果清關查到又話要罰款! 所以咪諗住明天同個朋友返上去寄! 咁就冇問題, 我都諗住返得上去咪睇下可唔可以有冇得即日維修low, 一二百都好, 太多就直接係大陸寄返去, 所以咪問下有冇好介紹low

回復  jerrychan0610

我係經淘寶買, 個賣家肯同我維修, 問題係係香港寄返上去好煩, 所有速遞都話有 ...
goblow 發表於 2012-4-4 14:04

但你係點壞法呢?
我驚人地都未必識整喎,如果要換PARTS 仲麻煩,你又唔係D電話,隨時有PARTS可以換...

回復 4# 靜電小蜜蜂

一定要換Parts , 因為係個Display 最左面有1/5 Display 唔到

你部機係邊度買? 可唔可以攞返去修理?
你可以試打去問下:
艾诺电子数码产品实行全国联保,代理商不履行联 ...
jerrychan0610 發表於 2012-4-4 13:52

正, 整唔到都可以立即過對面郵局寄, 唔該晒先

回復  靜電小蜜蜂

一定要換Parts , 因為係個Display 最左面有1/5 Display 唔到 ...
goblow 發表於 2012-4-4 14:26

網上有人自行換極光的主屏幕

http://bbs.imp3.net/thread-10627772-1-1.html

我想知精零板可唔可以換極光的IPS板?

正, 整唔到都可以立即過對面郵局寄, 唔該晒先
goblow 發表於 2012-4-4 14:27

你不如打電話去ANIOL問可唔可以直接去佢度整?

樓主你其實有無諗過, 整番可能無耐又壞....
1. 同一樣野
2. 第二樣野

我諗你應該諗清楚先好羅去整

而且就算整呀, 都力番去艾諾度整啦
無保養架咩?