想買galaxy tab 7.7,想問下有冇方向可以讀取到ntfs格式,thx

本人用緊galaxy s2,想買galaxy tab 7.7,平時都有用s2來whatapp,咁想問下如果用埋tav7.7可唔可以同時2部機都用到whatapp
另想問下tab 7.7可唔可以讀到ntfs,因本人平時下載個d影片都係1080p,唔想咁麻煩轉來轉去,有冇ching可指教一下,如果要root先可以讀到ntfs,有冇ching可幫忙做個詳細教學??thx

唔可以同時2部機都用到whatapp

如果D影片唔過4G就可以播到

可以修改系統讀到ntfs
詳細請睇http://bbs.gfan.com/android-3654878-1-1.html

root(7.7 root超簡單)
http://bbs.gfan.com/android-3468994-1-1.html

唔知點解我放大過 4 GB 入 internal sd 又得又play 到。我一路都以為唔得。

詳細請睇

root(7.7 roo ...
hkCBR954 發表於 2012-4-7 00:29

root左有咩好? 會否介面順過原生? thx

唔知點解我放大過 4 GB 入 internal sd 又得又play 到。我一路都以為唔得。
ykchow 發表於 2012-4-7 00:44

咁我又未試過放大過4G的野入去
試過放1080既電影有D唔順,但有D電影都係1080又好順

root左有咩好? 會否介面順過原生? thx
kelvin1989111 發表於 2012-4-7 00:55

root同介面無關系喔,root只係取得權限
有好多APP要ROOT用到,如果你無需要用到果D APP可以唔ROOT都得

咁我又未試過放大過4G的野入去
試過放1080既電影有D唔順,但有D電影都係1080又好順 ...
hkCBR954 發表於 2012-4-7 00:58

我套 4.5 GB  3 小時 concert, Blu-ray rip 做 mp4 (1280x720)

詳細請睇

root(7.7 roo ...
hkCBR954 發表於 2012-4-7 00:29

Whatsapp... Wi-Fi 版 root 左仲可以用 back and restore 方法 share 到

3g 版咁你要開個新 id, 把經常 chat 的朋友開一個 group, 加入手機和平板上的 id