[開箱] 極光 2, 無心理準備下在華強北買了現貨

本來想等brother的comments才買。昨天(星期六)行經賽格廣場一舖頭求其問下諗住運下吉, 點知佢話有現貨!!!  

原來現貨係比TB貴幾草, 不過老闆話可以比我揀機, 試過没問題無光點死點才買, 咁都OK啦。
一睇部機個mon好靚, 機身算薄, 咁唔理咁多一於買下  

包括: 主機, mon貼, 機套, OTG線, 充電器, 耳機

初步 Comments: mon靚, 機身算薄, 唔太熱, 電感覺唔快用完 (以上just feeling, no figures yet)

暫時發現以下問題:  
- Wifi 接收(格數)不弱但有時無故斷線
- 有時角位觸幕好似detect唔到, 導致按唔到back掣(但有時又按到喎)
- 手寫感應好慢, 個字寫完佢隔一陣先感應到所有筆劃
- 電量顯示唔準, 導致突然關機(當時顯示仲有20%多電量)

俾你揀有鬼用

而家堆 7 吋 ips 都係用落慢慢出光點

同你香港買行貨差唔多價

同你香港買行貨差唔多價
vans022667700 發表於 2012-6-18 02:03

香港賣緊 1299wor ...去開順便買既話都ok

c兄,可否pm detail... 幾錢和位置 ,謝謝

本來想等brother的comments才買。昨天(星期六)行經賽格廣場一舖頭求其問下諗住運下吉, 點知佢話有現貨!!!   ...
speedmate 發表於 18-6-2012 01:11

初玩都發現有咁多問題。
最怕就係電量問題 電量唔準都幾大獲

想問吓樓主,極光2 開住機用佢原裝火牛充,但係部機等一陣自己進入待機狀態時,會唔會繼續充電?
我尋晚瞓前插火牛充,今朝起身部機啲電量都無升過,如果熄咗佢嚟充(部機有個充電icon 嗰陣) ,部機又會好熱...
搞到我宜家唔知點先充到電...唔通要一路玩住佢嚟充?
thx !!

口甘多小問題,都係睇定D先出手

師兄幾錢到手?

唔係嘛!
C-hing 唔好嚇我喎

俾你揀有鬼用

而家堆 7 吋 ips 都係用落慢慢出光點
LoveMariahDayAn 發表於 2012-6-18 02:01