呢部DELL $2099買唔買得過?

keyboard 要係DELL買 $599

主要我見佢1920x1200, 我主要用黎寫PROGRAM, 個CPU同RAM都應該夠用

去左睇ASUS T100HA, 1280x800 實在太細, SURFACE 3 又要4千幾

呢部加埋KEYBOARD $2700值唔值得買? FULL HD仲有咩選擇?

http://www.hktvmall.com/hktv/zh/ ... NBODEL-RSVENUE10PRO

詳細介紹
10.1吋 Window 8.1 Pro 四核心平板電腦 VENUE10-Pro
以全新的 Venue 10 平板電腦鼓勵他們大膽提出全新概念。隨時隨地都能以選購的附加式鍵盤與可靠的設計激發創意。
- Intel® Atom™ 處理器Z3735F (2MB 快取記憶體,快達1.8GHz 四核心)
- Windows 8.1 專業版 (32 位元) 繁體中文香港多語言 (英文/簡體中文/繁體中文)
- 記憶體 2GB DDR3 記憶體 | 硬碟 64GB eMMC SSD 硬碟
- 10.1 吋1920x1200 IPS 多觸控顯示器 | Broadcom BCM43241 2x2 無線 a/b/g/n 卡 + 藍牙4.0
- 保固 1 年

詳細介紹
10.1吋 Window 8.1 Pro 四核心平板電腦 VENUE10-Pro
以全新的 Venue 10 平板電腦鼓勵他們大膽提出 ...
2014NUMBER 發表於 2016-3-14 02:09

我都係驚呢樣, 不過我只係用黎文書, 寫PROGRAM用, 會唔會有問題?

回覆 4# ckarea

Ching, 寫完都要 test and run, debug, 開browser搵資料, 有得"簡", 會"簡"部快同新.

回覆  ckarea

Ching, 寫完都要 test and run, debug, 有得"簡", 會"簡"部快.
2014NUMBER 發表於 2016-3-14 02:36

我只係寫PHP, 用CHROME黎TEST, 除非佢開幾個TAB都有問題, 不過網上有人TEST過, 開5~6 TAB都會有少少LAG

回覆 6# ckarea

Ching 如果唔趕, 可以去 Golden,旺電,搵d "z3735","z3736"  VS "z8300","z8500" 篤吓, 比較吓。

個人覺得 2K, 個brand 佔咗大部份。

回覆  ckarea

Ching 如果唔趕, 可以去 Golden,旺電,搵d "z3735","z3736"  VS "z8300","z8500" 篤吓, 比較 ...
2014NUMBER 發表於 2016-3-14 02:50

thanks, 都係唔買住, 見到岩心水既都要5~6K, 又唔係成日用, 得閒去試試

tab 通常出街用
又同時帶 keyboard 出街用
好似怪怪地

詳細介紹
以全新的 Venue 10 平板電腦鼓勵他們大膽提出 ...
2014NUMBER 發表於 2016-3-14 02:09

師兄,請注意,3735個cpu四核同時運行最高得1
5,只有單核係1.8