查詢昂達係深圳旣維修點

小弟有部舊V989,用了一段日子,現在開唔到機。襯回龜有假咪攞部機去深圳华強北據講係昂達維俢點整,地址係愛華大樓。點知揾來揾去只係一D速遞公司梗係揾唔到昂達維俢點!請問有無師兄知昂達喱類山寨厰只賣不俢機.仲有,就算俾我到維修點,根據保修條款,過佐保養期整機都要俾錢,有無師兄知道其他平靚正專修喱類平板嘅公司

昂达数码系列产品维修服务中心

http://www.onda.cn/News_Details.aspx?id=624

维修服务中心

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... ;extra=&page=28

早就知啦

早就知啦
taingaukwai 發表於 2017-7-3 14:16

那維修點几難揾架,事前又唔上黎問下,咪白行了!
維修門口照片。但那是2年前了,希望冇搬到!那次我部v116w 得到vip 待遇!全免費!機由於自己改散熱!整到五勞七傷!佢地斗零都冇収我!

照片中哥哥。系佢地昂达員工。識講白話,冇佢,真糸雞同鴨講!

我打鑼圍住一棟樓行佐唔知幾多圈,連衫濕晒,原來喱度....多謝b29兄

我打鑼圍住一棟樓行佐唔知幾多圈,連衫濕晒,原來喱度....多謝b29兄
taingaukwai 發表於 2017-7-3 14:28

唔駛容氣,那處根本不在同一大廈,係后便黎、那次都揾左好耐,問人都冇人知。好彩見到有個 售后 招牌,才找到!

其實去果度唔止一次,對上一次我晏去,連D速遞公司營業點都關晒,以為遮埋佐昂達維修點我睇到,點知星期六日光日白去又唔見,我以為佢哋執佐,心唸等下次放假上廣州天河整。我行完揾唔到,攞過對面馬路龍勝通訊中心,問佐幾間整手機平板嘅都無人識整。

呢D平板,如過左保修期,都唔建议去维修,因为要付维修费用,修完亦可能令你不滿意,當然,如更换电池那些简单工序尚可以。

那昂达维修点系在爱華大厦后面平房,通常放低,3星期可取回。你部机如過保修,要三思是否值得去维修吧!

4大山寨厂。以昂达最方便,因为近華强北路,各他馳为,台电,酷比魔方,位置更北,更偏僻了啊!

ching, 台電維修點就響華強賽格(如果未搬的話)

溫暖 : 部機整過就帶埋上次維修單
因為開過的機, 佢地唔會掂的

回復 8 #b-29

我知唔整好過整,但有D資料儲佐係部V989入面,接電腦過底都攞唔返D资料,唔通要拆開部平板,接線去SSD或RAM到攞咩?我唔識E樣野

via HKEPC Reader for Android