台電 x3 plus 點睇?

有冇師兄玩過?好似surface pro咁樣,好似幾靚仔,n3450 cpu 得唔得嘅?

原本有諗過~只係見到佢得2.4GHz 即刻係咁先~等下代gemini lake built-in埋wifi module 先諗

x3 pro好過

原本有諗過~只係見到佢得2.4GHz 即刻係咁先~等下代gemini lake built-in埋wifi module 先諗 ...
choi0505 發表於 2017-7-28 09:44

之前問過賣家

唔支援5g Wi-Fi 一定 blacklist

我建議你買哩兩款

Onda/昂达 oBook11 Pro 11.6英寸1080P高清屏WIN10二合一平板电脑

CHUWI/驰为 Hi13 13.5英寸64GB微软win10系统高清二合一平板电脑

都支援 5g Wi-Fi

回覆 4# kofz

我冇講其實我已經有部Asus T300 Chi,其實我都幾滿意,不過加埋keyboard超過1點幾kg超重,帶出外面唔多方便,所以我想搵好似surface pro咁嘅機,加埋keyboard都好輕

obook同Hi13兩部都係硬keyboard,加埋keyboard一定過1kg,所以唔考慮,加上佢兩款都得4G ram,玩過Asus嘅8G ram,用吓photoshop都得,唔想用返4G,見x3 plus有6G ram先想試吓

多謝各位師兄意見,我屋企仲係用緊802.11n wifi,所以冇5G對我影響唔大,x3 pro差不多三千,以山寨機嚟講太貴,我決定沖x3 plus去搏吓,開箱話你知

回覆  kofz

我冇講其實我已經有部Asus T300 Chi,其實我都幾滿意,不過加埋keyboard超過1點幾kg超重,帶 ...
ray1234 發表於 2017-7-29 05:14

家中周圍2.4g 干擾大

加上我經常藍牙同wifi一齊用

唔用5g唔得

台電 x3 plus 係低買

最衰佢出親win tab都冇5g Wi-Fi

成本只係差幾十蚊

加上我經常藍牙同wifi一齊用
唔用5g唔得
kofz 發表於 2017-7-29 05:54

點解藍芽同wifi一齊用要5g?我之前啲tab得2.4g藍芽同wifi一齊用都冇問題啊

點解藍芽同wifi一齊用要5g?我之前啲tab得2.4g藍芽同wifi一齊用都冇問題啊
ray1234 發表於 2017-7-29 06:53
你試下就知

播youtube直播+開藍牙耳機

特別係山寨tab/pad

好多時因為同頻

互相干擾導致斷線

台電永不再用..

台電永不再用..
乳交七 發表於 2017-7-29 11:41

我都係咁話