[開箱] 水尾入: YOGA BOOK WITH WINDOWS

睇左好耐WIN PAD, 但係已經冇人用, 所以都唔會有新出, 就同NETBOOK 一樣, 於是又走左去MK

2016 年出的話題機, 好多人話有伏, 特別係ANDROID 版, 2018 年都應該唔會有後繼機, 作為試作品, 玩X完的YOGA BOOK

但總有D野先吸引到我留意, 首先跟機係WIN10 PRO, 係PRO 係PRO 係 PRO, 好重要所以3 次, E 家買機, 特別係CHEAP 機都係跟HOME 版, 佢因為係商用, 所以有PROD 跟, JOIN 到DOMAIN 又有BITLOCKER

另外 HALO KEYBOARD 同時又係繪圖板, 而且支筆唔洗用電, 超重要的唔洗用電, 現在好多筆都要用4A 電, 要知道10 蚊粒都算, 你仲要真係搵都未必有, 突然冇電果時就整個GG 了, 所以一支唔洗用電的筆係好重要

性能就預左冇...  上緊1709, FULL LOAD 左, 4GB RAM +64GB ROM, 都夠你平時OFFICE 用, 之前部DELL 32GB 真係唔UPDATE 就可以, 裝埋OFFICE 真係行唔到WINDOWS UPDATE, 早知果時比多D買64, 應該可以繼續用  

機價, 上年年尾終於插到 $2999 (WIFI) , $3499 (LTE), 百記話一定要跟其他 LENOVO 機買, 去凶宅就話可以就咁買, 但WIFI 版比人開晒苞... 中古了, 你知電子消費品, 在鋪頭的中古99%係有問題先唔要的

結果只好要LTE 版, 用晒D 信用卡分, 1K 出門口, 跟粒32GB USB, 可以攞去做BOOT DISK 裝機

我都買左部LTE玩, 暫時好滿意

我用緊surface 3  lte

請問呢部可以用幾多個鐘?
好似啲spec同我部surface 差唔多wo

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

睇左好耐WIN PAD, 但係已經冇人用, 所以都唔會有新出, 就同NETBOOK 一樣, 於是又走左去MK

2016 年出的話題 ...
rion 發表於 2018-2-11 21:44

我都有一部WiFi Windows,新左兩個月,但Keyboard嗰邊,兩邊角位已爆,想提醒下師兄行Tent Mode要輕手D,部機D膠唔太硬膠

唔係水尾, 上年尾仲有新色出(紅/白)
realhkguy 發表於 12/2/2018 13:21

官網都冇??

我都買左部....但好攪笑....官網update 唔到D SOFTWARE

同埋用USB差電好鬼慢

我都買左部....但好攪笑....官網update 唔到D SOFTWARE

同埋用USB差電好鬼慢
KEVIN0525 發表於 14/2/2018 15:25

火牛好快, 12V 2A, 佢唔係電話, USB 5V 0.5A 當然慢

LENOVO SOFTWARE 有咩?

仲有得賣嗎

via HKEPC Reader for Android