最近Android平板點玩法.....D spec好似唔同曬

一兩年前,我買左部華為X2

記得係兩千六蚊,7" 有LTE,u應該算高階麒麟王

最近想買多部咁上下價錢既

但華為X系失左蹤,好多平板又用高通4字頭既u

7" 機又越黎越少咁

因為會打機的,想要高階u

最近有咩機款同X2差唔多spec?除左小米我都ok的

我部 C9pro 高通653,打機效能麻麻,平板呢邊應該要買高階u

7"無的話,8"都可以,10"就唔得了

653你都嫌既話你真係要買835...

由於大芒手机出现,平板巿埸已見緯缩,華为继x2, 代之糸note8 手机了。8吋平板可買華为M3, 价约2600,是4G电话版。近x2,  可等小米max3, 或華为note9,
因honor note8. 已经清货尾,新款机快上架。但会系电话版嘅size, 即系7吋 18:9那類吧!

honor x2, 我都用緊,系好机。最近見honor note8, 清货尾,買左部,都几好用。

平板用黎打机,個人觉得都系ipad 好用,因电池夠力,cpu亦勝任。

應該得*** Tab S3符合樓主要求

ThxAndroid平板市場真係委縮曬

我買X2果陣都幾多選擇

不過唔多見人用Android平板就真

Apple、Windows平板會多D

ThxAndroid平板市場真係委縮曬

我買X2果陣都幾多選擇

不過唔多見人用Android平板就真

Apple、Wind ...
Rosa 發表於 2018-2-13 16:15

而家就算有大廠肯繼續出平板

都係得6系u

冇8系

因為貴,冇市場

最低死就連google自己都唔出

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android

而家就算有大廠肯繼續出平板

都係得6系u

冇8系

因為貴,冇市場

最低死就連google自己都唔出

v ...
kofz 發表於 2018-2-13 16:56

咁M3真係少數有同8系同級既u....

M3 嘅U級數等同高通U 6係
高通8係嘅Gpu 已經強過6係4-5倍效能
高通6係安兔兔分數10萬以下
高通S820效能最高15萬左右
何況新出嘅S835,S845效能都高過S820約10%-30
暫時Android  係平板只有*** Tab S3效能最快
但Tab S3個價成為Wi Fi4千 -Lte5千

M3 嘅U級數等同高通U 6係
高通8係嘅Gpu 已經強過6係4-5倍效能
高通6係安兔兔分數10萬以下
高通S820效能最高 ...
eric196511 發表於 2018-2-13 20:13

合理,因為係高階

653你都嫌既話你真係要買835...
yjfoeg 發表於 2018-2-13 13:07

人地就係想要top cpu,  你都唔明