想搵d 睇片tab, 有無咩介紹?

一直用開sony果部z tablet, 用左幾年
可惜最近d 新片全部用曬x265 (HEVC)
硬解唔到所以想換部新機

唯一要求睇到x265同唔好太大部 (<10吋, 最好<9吋)
有無咩介紹?

諗黎諗去都係得Galaxy Tab S3一部
好少tablet用高階U
其他U絕大部份都硬解唔到hevc

回覆 1# wancloud

不玩遊戲,只睇電視,是但一部都可以!但山寨就不建議買!不過Lenovo個部10吋就好D,因為電池比較大,好像有7千!比華為或三星都都多一點!

回覆  wancloud

不玩遊戲,只睇電視,是但一部都可以!但山寨就不建議買!不過Lenovo個部10吋就好D ...
compman 發表於 2018-2-23 17:17

咪亂up,樓主都講明要硬解HEVC

諗黎諗去都係得Galaxy Tab S3一部
好少tablet用高階U
其他U絕大部份都硬解唔到hevc ...
KinChungE 發表於 2018-2-23 17:11

thanks, e部似乎ok
雖然條黑邊粗到
再加埋4:3 mon, 睇片變到咁樣
http://www.eprice.com.hk/pad/talk/4471/68399/1/rv/samsung-galaxy-tab-s3-wi-fi-review/

Fire HD 10 (2017)粒MT8173好似都得

等下華為m5出囉,好似用佢粒960

HD10 +1
900幾蚊。

咪亂up,樓主都講明要硬解HEVC
skydreamer888 發表於 2018-2-23 18:06

哦…甘MTK粒野做不到硬解HEVC 咩…?

哦…甘MTK粒野做不到硬解HEVC 咩…?
compman 發表於 2018-2-24 13:34

唔係粒粒睇
要睇清楚型號
平機多數唔用high end cpu, 果D全部唔得