[操作疑難] 酷比魔方m8

請問想買部酷比魔方m8,
係咪可以裝apkpure,下載google軟件
whatsapp那些

不可以,m8 没有內置谷歌框架,要刷国际rom.....

唔該晒b-29師兄,我見某討論區有人話可以.
才問問,因在那邊留言未有回覆

可以 之前買過i10 正常使用

個人意見...買過2部酷比魔方機,iwork8旗艦版同power m3,2部個電都有d問題。
明明見到佢顯示9x%電,第2日睇又係9x%,諗住可以捱到幾日,點知3-4日後部機冇反應,冇電到熄左機,要不斷充電又長按開機掣,反覆試左2-3日,先成功開到機...然後又再重覆 "明明見到好多電,每日又唔係趺好多,幾日後又係冇電到熄左",我終於意識到...會唔會個display電量其實係假既...?

酷比魔方qq 群上反映的,那里亦有国际rom 供下载。去加入qq群吧!但小心发言,那里是個一言堂地方。

個人意見...買過2部酷比魔方機,iwork8旗艦版同power m3,2部個電都有d問題。
明明見到佢顯示9x%電,第2日 ...
teddybear3 發表於 2019-2-21 10:11

电量指示系window 或双系统,始终不稳定同虚報,不单酷比魔方,其他山寨机亦是一样。

电量指示系window 或双系统,始终不稳定同虚報,不单酷比魔方,其他山寨机亦是一样。 ...
b-29 發表於 2019-2-21 12:08

iwork8旗艦版係雙系統,但係power m3係單系統android機...

iwork8旗艦版係雙系統,但係power m3係單系統android機...
teddybear3 發表於 2019-2-21 14:06

如果是安卓機,可能電池有毛病,先串接usb 電流表看看充電是否正常,.

如果是安卓機,可能電池有毛病,先串接usb 電流表看看充電是否正常,. ...
b-29 發表於 2019-2-21 20:32

多謝CHING建議,因為我趺左一次落地就爆左個MON,而家個TOUCH SCREEN用唔到,問淘寶賣家維修要人仔360,所以擺左係度唔用拉...