請問windows平板電腦的問題

Budget 5000蚊以下
需要i3,8GB ram,128GB ssd或以上
要聯想Mixx 想用到6,7個鍾個d
請問上1,2代係腦場買緊幾錢?或者有冇類似既選擇?

謝謝

Budget 5000蚊以下
需要i3,8GB ram,128GB ssd或以上
要聯想Mixx 想用到6,7個鍾個d
請問上1,2代係腦場買緊 ...
glorykit 發表於 2019-3-2 22:07

一定要行貨?

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

業界頂峰 Intel® Core™ i9-8950HK 6核*4.8GHz

i7-8565U (較貴)
i5-8265U
i3-8145U

i7-8500Y
i5-8200Y
m3-8100Y (較便宜)

上2代用m3-6的,如今跌至不到4000!

一定要行貨?

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)
kofz 發表於 2019-3-3 02:07

唔一定,只要唔易壞或者有地方可以修理到就可以

業界頂峰 Intel® Core™ i9-8950HK 6核*4.8GHz

i7-8565U (較貴)
i5-8265U
i3-8145U

i7-8500Y
i5-8200Y
m ...
hellohihello 發表於 2019-3-3 03:08

請問係邊度有得買?呢款cpu會唔會比i3差好多?

回覆 5# glorykit

你隨便去旺角/深水埗看看,還有沒有 Samaung Galaxy TabPro S m3-6代倉底貨!
https://www.samsung.com/hk/windows-tablets/galaxy-tabpro-s/

Office軟件就atom都卓卓有餘;
看FHD影片(H264編碼),N4100都卓卓有餘;
要帶重型手提電腦(箱),縱橫世界辦事的工程科研人員,就用i9-6核吧!

其實,需要用甚麼CPU,在於你有甚麼用途,要運行甚麼專業程式,參考開發公司的配置要求。