[開箱] 華為平板 M6 高能版 簡單開箱

剛發佈時已經想買8.4吋, 但見到只得4GB RAM同未能安裝GOOGLE所以未有出手.

8月底突然發佈左6GB RAM高能版, 燃起購買慾.

前幾日見到高能版開賣但出廠系統仲係9.1.1.111, 呢個版本都未可以裝GOOGLE都係未出手.

尋晚去花粉睇下高能版已出左9.1.1.123, 由9.1.1.123開始可以裝GOOGLE.

同時又見到淘寶蘇寧店有-$100同送隻藍芽耳筒優惠, 忍唔住出手.

尋晚10點付款今早11點就收到, 快手

人仔$2899入手6+128 LTE版, 除左個MON未到水準, 其他都交足水準.

師兄可以評價下個mon未及水準係差到咩程度
係睇字會有齒邊定顏色問題定光度不夠

最初都諗好唔好放左MATE 20X 換哩部, 但聞說MON 個水準要比M5差. 啲色位層次唔掂, 好似早期OLED MON啲色水咁. 樓主可以不如拍幾張同自己手機,平板,或電腦MON比對吓.

請問 Youtube 睇唔睇到 HDR?

我今日都訂左,計返3200港紙到, 真係冇乜要求~

我今日都訂左,計返3200港紙到, 真係冇乜要求~
OLD-XEON 發表於 2019-9-9 17:51

要吾要搶?

請問 Youtube 睇唔睇到 HDR?
Artemis@ET 發表於 2019-9-9 16:35

YouTube HDR 可以

要吾要搶?
水晶石 發表於 2019-9-9 19:09

唔洗搶,99重有減100。送呢啲野
【M6 8.4英寸今日咨询客服
【下单即送10重好礼】:钢化膜+定制皮套+type-c转接头+原装充电器+原装数据线+新品支持15天退换货+全国联保+运费险+顺丰包邮+店铺延保

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

唔洗搶,99重有減100。送呢啲野
【M6 8.4英寸今日咨询客服
【下单即送10重好礼】:钢化膜+定制皮套+type- ...
OLD-XEON 發表於 2019-9-9 20:44

想問吓全國聯保包唔包香港呢 ?

最初都諗好唔好放左MATE 20X 換哩部, 但聞說MON 個水準要比M5差. 啲色位層次唔掂, 好似早期OLED MON啲色水 ...
WHITERICE 發表於 2019-9-8 21:59

M6 個 MON 個水準我自己接受到.