有CHING 買了Tab S7 嗎?

好不好用, 有什麼優點缺點?

回覆 1# latvia
[呃分模式]
我冇買, 實在太貴, 亦冇需要
好唔好用要睇你自己需要d乜
優缺點不妨參考下另一po
[/呃分模式]

2020地上最強Android平板,睇啱就買部5G Plus版啦

想買但部s4 仲未壞

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

好不好用, 有什麼優點缺點?
latvia 發表於 2020-9-3 12:03

我昨晚入了, S7 11吋 8 G 256 , lte,  加了keyboard  同cover(keyboard 全線沒貨,月尾先到), 成set 加數據卡around $7.5k,  用hsbc 有$500 回贈
( 我是由ipad pro 11吋 2018 wifi 連keyboard成set 放走,唔而要加錢。) 用了一日,效能不錯, 機身輕,又又地方放支筆。(而且唔需要另外加錢買), 比較過s7+,個人唔太like 佢d 色,而且我要輕同方便。不是oled 我都沒有問題(用開ipad pro 都沒有啦),l.
點解我由ipad pro,  轉番去android  pad? (我一直是apple 用家都很多年) 幾邊都有同時用,osx, ios, win, android.  ipad pro 好簡單,玩同一般上網沒有問題,但要做就唔太方便(要睇你個人需要,pda上我唔需要ipad 強大繪圖功能(我需要時用mac))。 唔需要laptop下要取得平衡之中,而家tab s7 唔錯,尤其是個新dex mode.

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

回覆 5# slauhk

現在仍然有Office 365和玻璃貼送嗎?

h2210

回覆  slauhk

現在仍然有Office 365和玻璃貼送嗎?

h2210
h2210 發表於 2020-9-3 22:55

我在偉x 買, 沒有送office(是否第一水samsung 行訂有送?)不過我唔需要,我有free account 長用  ,但有送mon 貼。

邊位比較介手

via HKEPC Reader for Android

機能唔錯,但可以選擇嘅機套唔多。

用緊Tab S7 Plus 5G

優點:快,芒大又靚

缺點:但係對於我黎講,用開8.4吋Tablet好多年,新呢部拎出街用真係有啲太大部同重咗啲,同埋支筆放機背呢個安排好易唔見