[操作疑難] 華為 M5 8吋 爆mon

大家覺得值吾值得整 ?

買新有咩好選擇 ? (要有LTE)

iPad mini 5.......: 用谷歌 心安! 大陸版  亦冇问题!

要 8" size android 平板的話
應該只有 貨尾的港行華為 M5 Lite  和舊的 Lenovo Tab 4 8PLUS (不建議)

Galaxy Tab A 8.0 with S Pen,不過硬件係明顯downgrade

Galaxy Tab S5e,10寸但係少數做到咁輕嘅tab

M6 8.4 Turbo LTE.

Pros
CPU 夠快。
8.4" 屏大小很好, 特別係睇漫畫 (對比之前用過小米4 8吋同 M3)

Cons
無 3.5mm.
無 HDMI OUT (好似 8 吋呢個 SIZE 都無)
無 GOOGLE (但裝到, 用咗成年都無問題)

基本上日日都帶住呢部響身。

大家覺得值吾值得整 ?

買新有咩好選擇 ? (要有LTE)
lestertam 發表於 2020-10-6 21:53

M5 8定8.4先, 8唔整, 8.4仲可以整, 唔太貴

華為M6及之後如果要Google不用買, 因為裝唔到

iPad mini 5.......:  用谷歌 心安!  大陸版  亦冇问题!
b-29 發表於 2020-10-6 22:29

iPad 用谷歌 ??

iPad 用谷歌 ??
alexn 發表於 2020-10-7 11:59

谷歌的apps....或是同谷歌串連嘅apps....如youtube, whatsapp, google play games....

M5 8定8.4先, 8唔整, 8.4仲可以整, 唔太貴

華為M6及之後如果要Google不用買, 因為裝唔到 ...
zoin0000 發表於 2020-10-7 11:44

你用緊山寨華為 M6?裝唔到 GOOGLE 架。
我部華為 M6 用到成年 GOOGLE 喎。

定你生活無聊得濟,係都要上嚟作吓假先平均到心理?

你用緊山寨華為 M6?裝唔到 GOOGLE 架。
我部華為 M6 用到成年 GOOGLE 喎。

定你生活無聊得濟,係都要上 ...
iPAQ 發表於 2020-10-7 13:43

Ver 123之前係裝到, 但你係唔係保証現在個Ver都裝到先, 無GSM講咩都係浪費時間

如果佢買完裝唔到係唔係你負責呀