[操作疑難] [求助]Pipo W1S單Windows10版變磚

話說前晚買咗個HDMI mini插駁HDMI連接電視,發覺效果唔係太理想有D lag, 於是我入Bios set大個Graphic Ram諗住試吓會唔會有改善,點知Save完之後就再著唔到機...無論點㩒部機都完全冇反應(試過Vol+/power等等..),連開機畫面都冇...部機變咗磚...

我試過插電,電源藍燈長著,之後試過駁USB cable有電到可以充到手機,但係就係著唔到機畫面冇嘢睇....

唔想浪費部機,Google過外國有類似嘅case但係揾唔到solution...想請教吓有冇師兄高手有經驗可以教吓小弟點樣做 先多謝各位師兄幫忙

可以去 系统故障  詢问,

https://www.hkepc.com/forum/forumdisplay.php?fid=126

可以去 系统故障  詢问,
b-29 發表於 2020-10-27 11:01

Thanks for your advise

話說前晚買咗個HDMI mini插駁HDMI連接電視,發覺效果唔係太理想有D lag, 於是我入Bios set大個Graphic Ram ...
不OC的OC•illso 發表於 2020-10-27 10:44

轉用surface go 2,美版水貨都算平

綜合之之綜合 發表於 2020-10-31 23:53

幾錢?

via HKEPC Reader for Android

幾錢?

via HKEPC Reader for Android
semuel 發表於 2020-11-1 00:25

m3 版$549美金, 不過現在唔知仲有沒有

綜合之之綜合 發表於 2020-10-31 23:53

以前用過Surface Pro 4, 唔係好buy個flip cover keyboard,因為唔可以好似notebook咁放大髀用

以前用過Surface Pro 4, 唔係好buy個flip cover keyboard,因為唔可以好似notebook咁放大髀用 ...
不OC的OC•illso 發表於 2020-11-3 13:18

就算普通NOTEBOOK放大髀用我都覺辛苦,所以SURFACE 平板都夠用, 然後再加個藍芽MAC機鍵盤