問: 7寸至8寸, 平價平板, 用來玩模擬器街機2D遊戲

見外地有人評呢部

https://www.walmart.com/ip/onn-7-Tablet/930669857

但我淘寶搵不到. 有冇類似價位的平板大家會推薦呢?

見外地有人評呢部

但我淘寶搵不到. 有冇類似價位的平 ...
askl 發表於 2020-11-17 08:03

今時今日手機都6.7, 6.9", 現在8"平板唔多加上性能有D不足,

可以去51cube, 酷比魔方睇睇, 如果可接受無Google華為

今時今日手機都6.7, 6.9", 現在8"平板唔多加上性能有D不足,

可以去51cube, 酷比魔方睇睇, 如果可接受無 ...
zoin0000 發表於 2020-11-17 09:18

唔好老點人買華為 無GMS都仲用得 一陣強制變鴻蒙就可能GG了
同埋手機比例都唔同 手機7"同平板8"差好多
10"太重 出街玩唔方便 加埋手制可能都快1KG了 所以8"其實好岩用 唔係IPAD以前都唔洗出MINI啦

BTW酷比魔方有岩用既MODEL 不過無樓主條LINK咁平

唔好老點人買華為 無GMS都仲用得 一陣強制變鴻蒙就可能GG了
10 ...
Sinair 發表於 2020-11-17 11:19

華為我推人用M5, M6呢D伏野睇人, 有D人唔用Google,

早2日先見EPC有人買左M6周圍問人點裝返Google, 我仲問佢做咩睇唔開買M6

呢D 7寸 8寸 我當玩具. 主要裝大陸APP, 無GOOGLE無問題.

7寸, 8寸, 加個夾, 夾個XBOX 手抦, 玩模擬器就好正手感.

10 ...
Sinair 發表於 2020-11-17 11:19

我見呢部都似, 但399人仔貴左少少.

酷比魔方 iPlay8 Pro

https://item.taobao.com/item.htm ... amp;id=558753544133

我雙11買了部M6普通版人仔$16xx, 覺得好好用, 8"size剛, 非常輕薄, 做工好好, 速度都好快, 比我之前用的小米平板4好好多.
冇Google係有D唔方便, 但我主要用來上網,睇動漫,睇戲, 所以都冇咩影響, 總括來講我覺得M6好正

呢D 7寸 8寸 我當玩具. 主要裝大陸APP, 無GOOGLE無問題.

7寸, 8寸, 加個夾, 夾個XBOX 手抦, 玩模擬器就好 ...
askl 發表於 2020-11-17 11:41

如果無google你ok可以買M6 8.4"但都幾貴下, 要平就酷比魔方, 一係2手收M5 8.4"

M3 8.4" 1K左右, M5 8.4" 1.5K-2K, 2手計

我見呢部都似, 但399人仔貴左少少.

酷比魔方 iPlay8 Pro
askl 發表於 2020-11-17 11:46

雙十一  379 包郵香港,仲可以用雙十一紅包扣減,依家貴左D
如果可以拎番大陸退貨,可以試試 二手ASUS Zenpad Z8s  4.3吋……