[操作疑難] iplay20 pro 屏幕問題

剛入手 iplay20 pro, 發覺下面果3個虛擬鍵㩒落去有時會冇反應, 咁我就係設定度開左個 "開發人員選項", 再係裡面開左"顯示輕按回應" & "指標位置", 發覺原來部機屏幕最下方根本感應唔到隻手指既 touching, 我用手指從屏幕中間拉下去, 去到下方大約有1cm左右就感應唔到, 令到我有時㩒果3個虛擬鍵冇反應, 試過屏幕上方及左右方都可以差唔多去到盡, 就只係下方有呢個問題, 唔知大家部 iplay20 pro 有冇呢個問題? 可唔可以試下再話我知, 如果只係我果部有問題就需要拎去換機.
Thanks!

剛入手 iplay20 pro, 發覺下面果3個虛擬鍵㩒落去有時會冇反應, 咁我就係設定度開左個 "開發人員選項", 再係 ...
ton 發表於 2020-11-18 14:58

你呢部明顯有問題

樓主中了機皇,rip!

回覆 2# zoin0000

有冇人可以幫手試下?

剛入手 iplay20 pro, 發覺下面果3個虛擬鍵㩒落去有時會冇反應, 咁我就係設定度開左個 "開發人員選項", 再係 ...
ton 發表於 18/11/2020 02:58 PM

試左係可以,不過我係iplay 20

試左係可以,不過我係iplay 20
kongisp 發表於 2020-11-19 22:38

只要唔系機皇,都無乜理由唔得!三天皇鍵,噤唔到都好大濟!

只要唔系機皇,都無乜理由唔得!三天皇鍵,噤唔到都好大濟!
blkbd5 發表於 20/11/2020 07:59 AM

如果有全屏手勢問題都不大,可惜國際版抽走左

如果有全屏手勢問題都不大,可惜國際版抽走左
kongisp 發表於 2020-11-20 09:16

吓,下面唔得都接受到?全屏app會點?不敢想象!
我一定會郵寄番大陸換貨囉,橫掂都當輸咗!

唔該晒樓上各位, 咁我會寄返去換了
Thanks!