有無行Android平板screen比例同ipad pro差不多的?

Android好多16:10睇片好,但係睇文字版面效果無ipad pro嘅比例咁好。

有無咁嘅比例Android平板介紹下?最好大過10吋screen靚D中階機已經夠用。

唔該先。

Android好多16:10睇片好,但係睇文字版面效果無ipad pro嘅比例咁好。

有無咁嘅比例Android平板介紹下?最 ...
neo338388 發表於 2021-2-6 13:27

其实,平板已经到了夕阳,可以選擇款式很少。跟得上ipad, 祗有三星。

其实,平板已经到了夕阳,可以選擇款式很少。跟得上ipad, 祗有三星。 ...
b-29 發表於 2021-2-6 14:21

去Wilson睇過無咩選擇,但係平板睇文章確實係幾方便。。。

有無咁嘅比例Android平板介紹下?最 ...
neo338388 發表於 2021-2-6 13:27

4:3 android 平板?

應該好少出

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

4:3 android 平板?

應該好少出

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)
kofz 發表於 2021-2-6 17:23

舊iPad 就 4:3

樓主講iPad Pro 係 介乎4:3 16:9 之間
係近6:4

Android 應該未有呢種少有比例

我有部Acer tab 行chrome os 有google play store 係4:3 9.7吋

https://unwire.hk/2018/05/24/acer-chromebook-tab-10-2/review-2/

via HKEPC Reader for Android

Tab s2.

Tab s2.

大有仔 發表於 2021-2-8 20:01

以上兩款都已經幾多前。。。。

所以話新既係冇

我有部Acer tab 行chrome os 有google play store 係4:3 9.7吋

https://unwire.hk/2018/05/24/acer-chrom ...
hyperbola 發表於 2021-2-8 19:09

而家都係用緊部三星chromebook plus嚟睇文章,勝在3:2同12.3吋,係重D,所以想搵部平板,可惜唔流行呢種比例了。。。