多謝師兄提點, 下午請假去ifc, 最後都肯換部新機

之前覺得ifc太遠, 先幫襯瘋宅, 但見過鬼 ...
jeffreylcf 發表於 2012-4-5 19:17

想請問ifc係換部連原裝盒跟serial number既全新機俾你?
定係冇原裝盒service unit?
我之前都拎過架online store既新iPad去ifc打算換機
不過佢地表示除左係ifc買既貨係換原盒全新機之外其它reseller包括online store都只係換service unit渣喎

回復 21# catt

service unit 無原裝盒淨機

回復 22# jeffreylcf

thx,我下次買apple products都係盡量去返ifc算

回復  catt

service unit 無原裝盒淨機
jeffreylcf 發表於 2012-4-5 19:44

service unit同唔同LL機?

what is the difference between service unit and LL機?

service unit同唔同LL機?
vincent6c25 發表於 2012-4-5 23:39

有紙皮盒及封條, apple話係全新, 是翻修, serial no無寫LL,  況且new ipad 出得两星期, 邊會咁快有LL機,   我信就是了。

有紙皮盒及封條, apple話係全新, 是翻修, serial no無寫LL,  況且new ipad 出得两星期, 邊會咁快有LL ...
jeffreylcf 發表於 2012-4-6 08:58

無LL都好d

回復 12# vincent6c25
係呀,我ipod同iphone都係用個touch,除左要開個mon,ipad就可以用smart cover黎做個lock

無LL都好d
vincent6c25 發表於 2012-4-6 09:14

一樣係ZP機,但都係翻新的
大把人炒唔起,14日內退貨,退返黎果D機去左邊? 咪變左做service unit囉
4s果陣開始唔係換LL機啦

ifanboy 真慘