[操作疑難] Pk了,好似中左陰陽mon, 點算?

如題,我感覺mon既左邊比較暗淡,右邊光啲sharp啲,開頭都以為自己睇得多網上傳言心裹作怪
點知開一幅圖(圖入邊有兩舊白色物體,一左一右),左邊個舊對比下明顯暗淡,有少少偏綠添,之後將部ipad上下掉轉,呢個時候即刻變輪到右邊個白色物體暗淡
之後問多個fd,起初佢話無問題,跟住我開相簿(因為大部份係白色關係),問佢你覺得邊個位暗啲,佢都係指向左邊個啲位(佢吾追電子野個啲人,所以應該吾知陰陽mon呢啲野,但一問佢佢都睇得出),所以中既機會都幾大

想問如果拎去app store 整,佢即時換部新既,定係放扺部機比佢睇咩事,檢查完等幾日先拎得返機?

有無師兄知扲返去app store換個部定放低比佢check機?

有無師兄知扲返去app store換個部定放低比佢check機?
veryverydown 發表於 2014-1-11 06:58

Where and when you bought it? If bought from Apple Store and within 14 days, go and ask for a new machine replacement. If buy from other reseller, then you can only ask for serviced machine replacement.

Where and when you bought it? If bought from Apple Store and within 14 days, go and ask for a new  ...
50144 發表於 2014-1-11 07:42

Service machine replacement 姐係翻新機?(LL機個類野?)
Ps. 我豐澤買的

Service machine replacement 姐係翻新機?(LL機個類野?)
Ps. 我豐澤買的
veryverydown 發表於 2014-1-11 08:06

Yes....

Yes....
50144 發表於 2014-1-11 10:01

好灰,要用翻新機
Btw ,ipad 翻新係吾係都係LL代號?

仲LL乜鬼...
好早就冇LL機

同埋而家換過比你既型號唔同只係標示你有換過
部機入面既料,殼都係全新的....
MD->ND

仲LL乜鬼...
好早就冇LL機

同埋而家換過比你既型號唔同只係標示你有換過
M ...
tuyylihk 發表於 2014-1-11 14:29

sorry ,我仲停留左係ip4 既年代xd
睇黎係時候要update

我今日收到部 IPad mini 2都上白但下面2/5偏黃, AOS買的唔知有冇得換機?

MD->ND