請教入手ipad 2017

我想買部ipad 2017..2千幾,好平,但又怕a9 chipset用不到幾多年,eg出到ios 12 升不到

所以想問師兄,你地建議買不買ipad 2017 ?   耐用? 之前我未用過ipad ,主要係read news notes and video on utube, 希望有空就render video之類,a 9 夠不夠用?

二千幾蚊你想用幾多年,兩年我覺得夠用,上下網,YouTube 一定無問題
係驚d game 愈來愈大食

via HKEPC Reader for Android

搭單問, 是否大專生計畫最平

愛打機ipad 2017對大食遊戲係將來好吃力
因為A9 gpu 仲差過s 820 gpu
打機平板不要單看Cpu時脈
A9x 先可以捱到幾年
夠錢嘅話買 ipad pro  仲好

搭單問, 是否大專生計畫最平
third6 發表於 2017-9-8 11:18

23xx元32 gb最平

二千幾蚊你想用幾多年,兩年我覺得夠用,上下網,YouTube 一定無問題
係驚d game 愈來愈大食  

vi ...
kenlau 發表於 2017-9-8 11:06

我不打機架。。。睇下news or else...我想用3年,不知升到ios13 用不用到

愛打機ipad 2017對大食遊戲係將來好吃力
因為A9 gpu 仲差過s 820 gpu
打機平板不要單看Cpu時脈
A9x 先可以 ...
eric196511 發表於 2017-9-8 12:19

ipad pro都近5千wor...加上我不打機,睇片,文書。。。想問下ching ipad 9.7 ps 剪片ok?

我不打機架。。。睇下news or else...我想用3年,不知升到ios13 用不用到
ken2005man 發表於 2017-9-8 13:26

如只係睇下news,就咁 iOS 10 都有排用

ipad pro都近5千wor...加上我不打機,睇片,文書。。。想問下ching ipad 9.7 ps 剪片ok? ...
ken2005man 發表於 2017-9-8 13:27

呢個時候都唔會出部全新 9.7
一係收部新淨9.7 pro, 都係4千鬆d