水果比我彈左 ipad 2017/2018 兩年後....

終於肯出部主流級 3xxx 價位的 ipad.

空氣 mon 是原罪

留意一下, 今次個iPad Air係10.5吋, 算是有輕微的外觀升級邊框無咁闊.
重量同厚度都較iPad 2018有明顯優勢, 係真正既Air 2 升級版了.

留意一下, 今次個iPad Air係10.5吋, 算是有輕微的外觀升級邊框無咁闊.
重量同厚度都較iPad 2018有明顯優勢, ...
charles2047 發表於 2019-3-19 11:34

ipad 2017/2018 根本係公公機, 不提也罷.

重量及厚度其實只係去返 air2 水平, 其實無升級過

重量及厚度其實只係去返 air2 水平, 其實無升級過 ...
Miipp 發表於 2019-3-19 20:11

所以價錢都去返Air 2水平,不過出邊就不斷用iPad 2018個價錢來講同用iPad Pro硬件來比。

所以價錢都去返Air 2水平,不過出邊就不斷用iPad 2018個價錢來講同用iPad Pro硬件來比。 ...
charles2047 發表於 2019-3-19 20:48

Air 有名你叫.

其實應該用 pro 2017 來比先合理. 閹左 ram, 用低一檔 U 平得一千

Air 有名你叫.

其實應該用 pro 2017 來比先合理. 閹左 ram, 用低一檔 U 平得一千 ...
Miipp 發表於 2019-3-19 20:54

係用2017, 因為2018完全係另一個外觀同硬件無咩可比性,不過我應該同你比既方法唔同,我係exactly同2017PRO比,而你應該係以2017PRO既Form factor去出2018PRO.咁比。

畀你咁講一講好似真係一千蚊呃咗我1GB 同少個X...

我覺得咁既定價可能A12同A12X既成本差距大過A10同A10X,所以定價上唔閹唔得,如果用A12X 4GB RAM就真係Touch ID 闊邊框既2018 PRO了。

每一級就一個價錢今次呢兩部新iPad中階機定價好靚。

,幫手彈一彈香港政府 和 google

遲啲諗到咩叫你幫手彈

係用2017, 因為2018完全係另一個外觀同硬件無咩可比性,不過我應該同你比既方法唔同,我係exactly同2017P ...
charles2047 發表於 2019-3-19 21:15

今次唔係定價好靚, 只係出返 ipad 1 以個傳統 ipad 價位那部機罷鳥.

同 air2 比真係無乜進步....

重量及厚度其實只係去返 air2 水平, 其實無升級過 ...
Miipp 發表於 2019-3-19 08:11 PM

係Air 1

Air2 係輕過 + 薄過 2017 / 2018

/forum/viewthread.php?fid=201&tid=2490596&page=1
/forum/viewthread.php?fid&tid&page