充電頭-mini5支援PD充

但要買30W充電器+c->lighting線
咁講,air3都好大機會做到

cpk 發表於 2019-4-3 15:05

跟機頭要充爆mini 5 要幾耐?

跟機12W
PD買30W個頭太大
18W都夠用

mini5 粒電咁細用唔用PD都好快充得滿,我反而想知有冇得轉DP 4K輸出

mini5 粒電咁細用唔用PD都好快充得滿,我反而想知有冇得轉DP 4K輸出
kenken33 發表於 2019-4-4 00:16

先唔講4K問題,本身IPAD輸出電視係好奇怪

怪在係一個打横一個打直之餘,本身IPAD亦唔係行16:9
特別係玩PS4 REMOTE PLAY然後出電視,呢個情況完全突顯晒,即使出到720P都唔可以FULL SCREEN
所以當你出到4K,本身屏幕比例 跟本同電視好唔同,無乜意思

出到你都唔會想用,個比例都唔同

AIRPLAY 出去反而可以因為個APPS有支援(唔係隻隻都有),
出返16:9比例

同意....其實MINI粒電好細...
用返5V去充都係4小時充滿...當然最好不要下下去到0%先充...
所以沒可能另外買專用線~

先唔講4K問題,本身IPAD輸出電視係好奇怪

怪在係一個打横一個打直之餘,本身IPAD亦唔係行16:9
特別係玩PS4 ...
sunhikari 發表於 2019-4-4 10:28

點會...有好有唔好...4:3睇裝頁和漫畫文書係最正嫁...
睇片就沒計...
如果咁介意睇片...應該轉去買ANDROID 平板~

點會...有好有唔好...4:3睇裝頁和漫畫文書係最正嫁...
睇片就沒計...
如果咁介意睇片...應該轉去買ANDROI ...
charcsc2000 發表於 2019-4-4 12:39

咁我當然知IPAD用呢個比例係最好,我指的係直出電視4K
好老實真係諗都唔好諗

cpk 發表於 2019-4-3 15:05

同埋芒著住部機充先會快充

via HKEPC Reader for Android