[配件] 大家買左d 咩配件俾ipad pro 用?

參考下大家,ipad pro 11,12.9 " 用緊咩case,貼,同有d 咩USB C 既配件呀

STM CASE Or Otterbox CASE
USB-C CARD READER

Smart Keyboard and Logitech mouse

我由空氣兔開始部部 ipad/pro 都買原裝 smart cover.

去到 pro 11 亦買左原裝 Smart Folio, 點知垃圾到嘔, 加左底層攪到整體勁厚勁重, 三條邊又超級介手, 唔講你真係以為係大陸山寨廠設計出來的. 70 鎂全部倒左落海

題外話, 今代 pro 個面係凸出來的, 係 n 代以來最失敗的旗艦 ipad. 大家有無風幾時出 pro 11.5?

Smart Keyboard and Logitech mouse
devinchan 發表於 2019-7-24 14:52

而家ipad pro 用mouse 方唔方便?例如用imovie / lumafusion 呢類剪片? thanks

而家ipad pro 用mouse 方唔方便?例如用imovie / lumafusion 呢類剪片? thanks
~chimagun~ 發表於 2019-7-25 15:43

一般使用好方便,基本上我已經無再用laptop ,我無剪開片所以唔清楚

Logitech Keyboard

Logitech Keyboard
jeffywm 發表於 2019-7-26 00:45

係咪得apple 有 998,其他地方都冇平呀師兄

一般使用好方便,基本上我已經無再用laptop ,我無剪開片所以唔清楚
devinchan 發表於 2019-7-25 22:42

ipadOS ? 但ipad 始終好難取代laptop d os,例如  file system和軟件之間溝通

via HKEPC Reader for Android

我由空氣兔開始部部 ipad/pro 都買原裝 smart cover.

去到 pro 11 亦買左原裝 Smart Folio, 點知垃圾到嘔, ...
Miipp 發表於 2019-7-24 16:07

個cam唔係凸出黎就應該可以冇咁厚
我淘左個同款
都係厚左, 但同原裝差唔多
只係88人仔