[測試] 膽粗粗拎左部ipad pro 10.5 64gb+Lte 改512gb

前言
純分享 唔係賣廣告
話說我收左部2手ipad pro 10.5 64gb+Lte
價幾極平 係有啲花
用用完發覺真係唔夠用 起馬256gb 先夠
加上我發覺用左一年 lte 真係好少用
雖然我用3年卡 20gb 一年
但始終容量比lte 重要
所以心思思想收部256 wifi 版
咁岩又收左部有apple care 256g+wifi
但我又諗起好耐之前好似有人講過"擴容"
所以我就search 番之前有epc 師兄講過去深圳華強邊度信得過 咁岩又真係有個post 講過
返正我都成日返大陸揼骨  食野
膽粗粗就拎部機上去整

上到去深圳 之後答地鐵去科學館站
行去一間叫 通天地通信市場

個度勁大 勁多檔賣屏 但我發覺多數係samsung

唔多見apple 既野
直上七樓 見到epc 友之前間野

3個師傅係度整機
睇住佢連底版都唔拆出黎即接換
初初話要兩粒鐘 整整下一個鐘多啲就搞店
試過restore reset 同dfu mode 都冇事

仲擺500gb 戲入去nplayer 打爆佢

都冇跌速

64gb read 好慢 換左256/512 就ssd 速度

睇番係toshiba tlc 黎
so far 都冇問題
不過一定要過保先去搞 同埋佢整花左我個mon 幾下
不過冇影響操作算啦 又唔明顯
長青ipad 可以用幾年
要者新出11" 又貴 我又唔鐘意用faceid
買ipad air 又得兩個喇叭唔係120hz
相信呢個都算最後一部好機ipad
蘋果壞乜又要成部換 唔可以打開佢整
老闆整完啲邊又貼得幾實 唔會甩甩地

測試圖遲啲再貼出黎

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

留名,第日有用。

前言
純分享 唔係賣廣告
話說我收左部2手ipad pro 10.5 64gb+Lte
價幾極平 係有啲花
用用完發覺真係唔夠用  ...
chiaki1314 發表於 2019-7-29 18:43

多謝C Hing 分享

咁搞要幾多錢?有冇交返64Gb ic ?

整左幾錢?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

整左幾錢?

pangle 發表於 2019-7-29 22:11

718 人仔 512gb

多謝C Hing 分享

咁搞要幾多錢?有冇交返64Gb ic ?
rhino 發表於 2019-7-29 20:40

冇呀 我就係蠢左冇拎番

要咁大容量做乜野?

回覆 1# chiaki1314

師兄,請問咁改有乜野要放棄?係咪乜嘢版本都可以?

718 人仔 512gb

chiaki1314 發表於 2019-7-29 22:40

都唔平喎! 有冇全程????住?

勁要咁大容量做乜野?
200801 發表於 2019-7-29 23:02

如果改256gb  410 人仔就可以
不過我一了八了 改到最大
去旅行又可以擺啲相機既相入去做埋ssd 內存
其實256gb 就合理啲既
不過我用緊iphone xs max
唔多鐘意用face id
應該都想keep 住呢部用幾年
大家都知 呢部四喇叭同120hz 已經絕版

face id 真係唔好用