邊度仲有iPad 2018賣? 後悔買左iPad 2019.............

原本用緊iPad 2017, 32GB, Wifi板本,
平時工作需要就要用iPad 既office function,
主要在公司內使用(25/F - 36/F),
要開word/excel寫番數字入去....

前日買左iPad 2019, 128GB, Wifi, 仲即場買埋apple care....
即去SSP買套買貼......

點知返到屋企先知用唔到office 365 ios, 做唔到編輯功能....
仲要俾錢先用office ios既編輯功能.......

公司本身有大大部既NOTEBOOK俾我, 所以佢唔地唔會批錢俾我買office 365....
但為了方便使用, 先自己出錢買iPad....

早知如此, 我換iPad 2018好過, 大家都係A10 CPU...
而家諗緊有冇咩免費方法可以用到Office 365 @ iPad 2019????
或者放左2019, 轉而買2018算數....

平時工作需要就要用iPad 既office function,
主要在公司內使用(25/F  ...
bbq_9239 發表於 2019-10-3 11:01

你換返2017 2018就可以免費用返office 365 ios???

如果只係改OFFICE 檔,IOS免費送的Pages等都可以

你換返2017 2018就可以免費用返office 365 ios???

如果只係改OFFICE 檔,IOS免費送的Pages等都可以 ...
s84292 發表於 2019-10-3 12:32

如果 ms 仲係用緊10寸個條 rule.
係。用番舊就 free.

via HKEPC Reader for Android

IPAD 2017, 2018 係可以用到OFFICE 365免費板本
而IPAD 2019 係用唔到OFFICE 365免費板本

了解過係因為2019大過10.1INCH, 所以MS就BLOCK左, 要俾錢先用得, 每年科水540蚊.......

而家打算放左部機佢, 買2018或者MINI算....
最衰係我買2019時冇睇清楚就買, 仲要買埋Apple Care......

所以要出POST提下大家, 如果有需要用MS OFFICE 365
就買2018或MINI先係免費用
否則請科水540蚊呀

仲有, APPLE STORE佢入面既DEMO機預設"已付費"既OFFICE 365
俾佢呃鬼左

主要在公司內使用(25/F  ...
bbq_9239 發表於 2019-10-3 11:01

我有部全新32G iPad 2018 黑可以交換,如果你有興趣的話!

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

我是認真的.... iPad 2018 32G .... 有冇興趣我加錢交換?

你要買唔會買唔到2018既~
大把貨仲特價TIM
1)去凶它,SO0果D睇下,做緊23XX 32GB 2018
2)用其他APP替唔替代到?得既就用新機啦
3)如果最後你真係想賣既,想放幾錢?我諗住過兩日去APPLE買部2019

所以買apple 野我寧願淘好過. 最少有7日無理由退換.  我部ipad mini 5 都是在天貓買. 仲要平過香港.

所以買apple 野我寧願淘好過. 最少有7日無理由退換.  我部ipad mini 5 都是在天貓買. 仲要平過香港. ...
louisfly 發表於 2019-10-3 18:26

我2500買咗部2手行貨保到出年9月