[技術討論] Intel Data Migration Software問題

請問此軟件可否將原有的分割HDD(:C,:D,:E)完整搬到SSD?搬後是否跟舊有分割一樣?

另外是否一定要用intel SSD才能用這軟件?

有無人回覆下?

我剛由HARDDISK CLONE左個WINDOWS 7去SSD,參考以下教學下完成:

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

我剛由HARDDISK CLONE左個WINDOWS 7去SSD,參考以下教學下完成:
wa2000 發表於 2012-4-7 18:24

Intel唔須要咁煩!

請問此軟件可否將原有的分割HDD(:C,:D,:E)完整搬到SSD?
如果SSD容量足夠CDE便可以將原有的分割一同Clone.

搬後是否跟舊有分割一樣?
YES

另外是否一定要用intel SSD才能用這軟件?
YES, Auto detect Intel SSD.

萬分感謝兩位師兄回覆

Intel Data Migration Software = Acronis True Image Home 2011 --- OEM version

上 Acronis check 啦! ...
horara 發表於 2012-4-8 00:31

試用版同購買版有何分別???

試用版同購買版有何分別???
minglaw 發表於 2012-4-8 00:51

試用版係給INTEL客戶用, 用完記得 delete, 唔係大貓鑊, 我都係昨天中招先知!

回復 8# samcph

點解會大鑊?ching 請講講
本身都有intel 510同用migration software.

回復 9# PCC
本來我都唔想講住, 想睇下有無人有相同問題先!
係blue screen, 去到win7 login個畫面, 會出 blue screen, 跟住自己 reset, 可以入安全模式.
我個SSD係520, 用左2星期, 我肯定不關我事, 部機昨天開機突然出 blue screen, 心想INTEL唔係咁玩呀!
原來問題係Acronis個軟件到, 我 remove 左個軟件, 就一切正常, 都唔知Acronis係想保障自己, 還是不小心有bug!