[購買問題] 兩條 sm961

小弟用緊asrock ab350 pro 4
聽大家講sm961 係好野,響中田見到...

[M.2 80mm] 256GB Samsung SM961 NVMe MLC SSD
- MZVPW256HEGL        $1020

M.2 2280 256GB SuperMicro (Samsung SM961) NVMe SSD (MZVPV256HEGL)        $1090

想問問有咩分別,google 左好玲,一個相關result 都冇
thx a lot~

好似係一樣,只係保養唔同。前者xander,後者漢科。
我買咗平嘅。

我係tb 買

via HKEPC Reader for Android

兩間好似都轉左三年保?
pcmasterrace 發表於 2017-7-28 20:02

係。

我係tb 買

via HKEPC Reader for Android
子浩仔 發表於 2017-7-28 19:20

香港行貨同tb比 唔係差好遠, tb應該最少都 930hkd,

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - Android

係, 依家香港行水貨抵買d, 淘寶d貨好似得一年保
pcmasterrace 發表於 2017-7-28 20:19

有d鋪有 3年
但係tb鋪保, 就算而家真係 1換 1
2年後就好難講
2個月前將隻壞左既鎂光ssd(接近用左 3年)寄返比tb鋪
佢地話要寄返廠整
結果等左 2個月, 今日終於可以換一隻比我
但係 downgrade左, 由m550(mlc) 轉左 1100(3d tlc)
不過都冇辦法, 好似冇再出mlc

港行應該唔會咁耐, 而且可以要求換隻同等性能

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - Android

係, 最怕淘寶店執左到時真係冇仇報

師兄你點寄返上去? 你返深圳寄?
pcmasterrace 發表於 2017-7-28 21:26

係, 間中會去大陸

順便寄貨

小弟用緊asrock ab350 pro 4
聽大家講sm961 係好野,響中田見到...

[M.2 80mm] 256GB Samsung SM961 NVMe  ...
keith9981 發表於 2017-7-28 16:17

請問512GB有價格嗎?

應該一樣
我都係買xander 保
貪佢平d

請問512GB有價格嗎?
tonyau2348 發表於 2017-7-28 23:51

FYI,早2日經過既價。