請教師兄
256g SSD咩牌子穩定D?for OS only and 長開
Crucial? Plextor?

謝謝

thank you 師兄

直覺覺得佢未死
因為尋日用SSD網完window, (駁哂1TB & 4TB), 入到我的電腦, 見到要既野
初初諗住攪好隻4TB ...
kelvin_129 發表於 2018-2-23 00:50

唔死心點攪就#28 講左, 下次最好買多一隻 USB external HDD 及一隻 internal HDD, 定時 make 多 兩個copy back up. 咁就定好多。

直覺覺得佢未死
因為尋日用SSD網完window, (駁哂1TB & 4TB), 入到我的電腦, 見到要既野
初初諗住攪好隻4TB抄野走, 唔洗經SSD
而家攪掂4TB就攪唔番1TB

A shop 係?
要幾錢?
kelvin_129 發表於 2018-2-23 00:32

唔識 A Shop, 想死...........
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1
幾錢請出 post 問 A sir...........

A shop 係?
要幾錢?

淨插1T 入唔到
我而家入window 碟去個邊諗住format 左個C: 都去唔到
㩒左安裝,停左係安裝程式正在啟動個到 ...
kelvin_129 發表於 2018-2-23 00:22

咁算喇, 唔死心咪找第二部机試或去 A Shop 磅水俾 A sir 試。

淨插1T 入唔到
我而家入window 碟去個邊諗住format 左個C: 都去唔到
㩒左安裝,停左係安裝程式正在啟動個到

boot 次序我揀
SSD
4TB
1TB

沒關係?
kelvin_129 發表於 2018-2-23 00:06

唔關事, SSD and 4T 都係新買, 1T 是舊 HDD, 淨插 1T 得唔得先?

但我未買兩隻新碟前
隻舊碟入唔到 抆走SSD 會唔會沒分別
kelvin_129 發表於 2018-2-23 00:05

咁咪 18# 答左, 隻 1T 瓜左囉。
重要 data 可找 data recover (要俾錢), 或找原廠有冇 software 救得番啲 data.