[操作疑難] M2 SSD新裝Window問題

請問Samsung 960 Pro M2 SSD 新裝Windows仲要唔要先裝NVME driver才認得到?

請問Samsung 960 Pro M2 SSD 新裝Windows仲要唔要先裝NVME driver才認得到?
bbgirl223 發表於 2018-2-24 19:18

唔洗,最重要底板支持。

bbgirl223 發表於 2018-2-24 19:18

裝win10不用,裝win7就要

唔洗,最重要底板支持。
antonyhk 發表於 2018-2-24 19:27

而家買左Z370板,之前用Z170板好似裝Windows時要裝driver先認到,咁係咪裝完windows後再裝就得?

裝win10不用,裝win7就要
blackkh 發表於 2018-2-24 19:32

裝完win10再裝返佢個software ?

而家買左Z370板,之前用Z170板好似裝Windows時要裝driver先認到,咁係咪裝完windows後再裝就得? ...
bbgirl223 發表於 2018-2-24 19:36

我舊時用Z170都唔洗裝Windows前裝driver,只要BIOS內識到就得。

我舊時用Z170都唔洗裝Windows前裝driver,只要BIOS內識到就得。
antonyhk 發表於 2018-2-24 19:47

唔好意思,唔記得左之前係行兩條raid 0,而家行返一條算喇

裝完win10再裝返佢個software ?
bbgirl223 發表於 2018-2-24 19:46

係, win10內置左一個大路的driver, 同顯示卡一樣
想效能更好就裝左win10後再裝番原廠最update的driver同software

係, win10內置左一個大路的driver, 同顯示卡一樣
想效能更好就裝左win10後再裝番原廠最update的driver同s ...
peterma 發表於 2018-2-24 19:52

唔該晒CHING

想效能更好就裝左win10後再裝番原廠最update的driver同s ...
peterma 發表於 2018-2-24 19:52

但唔一定所有SSD都有自己driver,尤其係OEM既SSD