[操作疑難] 呢排超黑, 買咩壞咩. 新買冇耐SSD , 出事.

剩係CLONE 舊HDD(SSD OS) 落去, 前幾日都仲OK. 今日就發現變成咁.
衰咩?
可以點搞.

用官方Crucial Storage Executive睇吓係唔係真壞

又好似冇野. 但個TEST 又真係好慢下, 之前都有R/W 1800

用官方Crucial Storage Executive睇吓係唔係真壞
wkcc105 發表於 2019-2-16 01:08

又好似冇野. 但個TEST 又真係好慢下, 之前都有R/W 1800
PPYUPP 發表於 2019-2-16 01:25

QLC用到咁滿,可能會慢啲。仲有,你個crystaldiskinfo太舊,更新一下。

thx ching
收工試下
QLC用到咁滿,可能會慢啲。仲有,你個crystaldiskinfo太舊,更新一下。
wkcc105 發表於 2019-2-16 01:45

好彩茅事..

THX AGAIN.

可能係你個crystaldiskinfo版本太舊,認唔到crucial咦款新ssd。

用番新版本正常了, 不過奇怪係O岩O岩買番來時用舊版本都係正常.

THX...

可能係你個crystaldiskinfo版本太舊,認唔到crucial咦款新ssd。
wkcc105 發表於 2019-2-17 12:45

貪新鮮,我都買咗條500GB玩玩,速度還可以。就算降到$599,性價比都係唔好(Adata SX6000 lite已經打死佢)。如果唔係有momentum cache可以自high吓,真係唔會買。