[購買問題] transcend ssd 得唔得?

落場睇過好平, 隻512GB M.2 $698,
3500MB/S READ, 2800MB /S WRITE
好似唔錯, 有冇人用緊..?

PCIe SSD 220S 未有得賣. 而慢R1,700 MB/s 的一隻賣
<SSD>Transcend 512GB PCIe SSD 110S M.2 2280 TS512GMTE110S PCIe 3.0 x4, NVMe SSD 固態硬碟        HK$ 829.
不如考慮
<SSD>ADATA 512GB XPG SX8200 Pro M.2 2280 ASX8200PNP-512GT-C 3D Nand PCIe Gen3 x4 NVMe 1.3 SSD        HK$ 770
<SSD>Plextor M9Pe(G) M.2 2280 512GB 連散熱片 PX-512M9PeG 3D TLC PCIe Gen 3 x4 NVMe SSD 固態硬碟        HK$ 779

PCIe SSD 220S 未有得賣. 而慢R1,700 MB/s 的一隻賣
Transcend 512GB PCIe SSD 110S M.2 2280 TS512GMTE110 ...
kk70 發表於 2019-2-21 15:47

未有得賣???

唔明呢個POST係想點?
人地推薦其他你又唔鍾意
你話呢隻嘢好似唔錯,詳情到底係點?點好法?上網都SEARCH唔到有REVIEW

唔明呢個POST係想點?
人地推薦其他你又唔鍾意
你話呢隻嘢好似唔錯,詳情到底係點?點好法?上網都SEARCH唔 ...
masseffect 發表於 2019-2-21 21:22

有乜唔明?
我落腦場睇到呢隻有得賣, WRITE快D, 又平D,
咁上呢問下有冇其他師兄買左或用緊, 評語點, 咁都唔得?
上面位師兄話呢隻未有得賣, 我咪貼張圖出呢証明賣緊, 咁又唔得?
我就係SEARCH過搵唔到有REVIEW或報告, 先上呢問, 係唔係又唔得?

其實,新出,未用過,
都係睇數字做人,
就咁睇,$698,512GB
3500 read, 2800 write
都好吸引。

有乜唔明?
我落腦場睇到呢隻有得賣, WRITE快D, 又平D,
咁上呢問下有冇其他師兄買左或用緊, 評語點, 咁都 ...
chengyingkit 發表於 2019-2-21 21:54

而家嘅人吾鐘意行腦場,只係去price.com個網睇下就以為真係賣咁嘅價,冇報價果啲就以為未有得賣,
肥花果面二手區啲人賣嘅二手sata ssd個價仲貴過全新,但都有水魚照買,証明price.com真係助攻唔少

而家嘅人吾鐘意行腦場,只係去price.com個網睇下就以為真係賣咁嘅價,冇報價果啲就以為未有得賣,
肥花果 ...
manotto 發表於 2019-2-22 01:14

係囉, 我見到有隻平野, 以平價呢講佢個數據都叫幾好, 所以先上呢想問下有冇人用緊, 有冇鑊氣姐?
我唔知上面果位係唔識中文定點, 佢話唔明我想點, 查實係唔係幾隻中文字咁難明呢?

有啲用家的確係上咗網睇就當事實㗎…而且牌子先決…

我舊年又係想買e個牌子(sata款),上嚟問真係冇咩人會搭咀…

via HKEPC Reader for Android

price.com 確實更新價慢到超廢,都係參考下就算

其實去淘寶望下個價對換返港幣都估到大慨價錢

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)