[一般問題] 3叔970PRO,係咪最好?

裝系統用,見到價錢網1200左右有一隻512,呢隻係咪最好?
定有其他?
定係買夠1T?

睇你點定義「最好」?
最少我認知既範圍 Intel Optane SSD 仲好

<SSD>ADATA 1TB XPG SX6000 Lite M.2 2280 ASX6000LNP-1TT-C 3D TLC PCIe Gen3 x4 NVMe 1.3 SSD        HK$ 888

ADATA 1TB XPG SX6000 Lite M.2 2280 ASX6000LNP-1TT-C 3D TLC PCIe Gen3 x4 NVMe 1.3 SSD        HK$ 888
kk70 發表於 2019-4-15 16:05

Adata 同"最好" 零關係

1分銭,1分貨‧
3叔同Intel應該係最好............相對價格上也較其他好.......................貴

970PRO 三叔係最快 ,但最熱既
760P 係最慢 ,但最涼既
905P 係4K 最快 ,最耐用 ,但最貴既

ADATA 1TB XPG SX6000 Lite M.2 2280 ASX6000LNP-1TT-C 3D TLC PCIe Gen3 x4 NVMe 1.3 SSD        HK$ 888
kk70 發表於 2019-4-15 16:05

adata怕了,不了

睇你點定義「最好」?
最少我認知既範圍 Intel Optane SSD 仲好
Comeon 發表於 2019-4-15 12:02

速度上覺得唔錯

1分銭,1分貨‧
3叔同Intel應該係最好............相對價格上也較其他好.......................貴 ...
chow.cc 發表於 2019-4-15 17:06

如果970 PRO 512唔算貴,呢家SSD已經平左好多

裝系統用,見到價錢網1200左右有一隻512,呢隻係咪最好?
定有其他?
定係買夠1T? ...
dirtyman1984 發表於 2019-4-15 11:09

我早一星期都入手左970 PRO 500GB。

我係放比部手是電腦用。 點解要買PRO 唔買EVO/EVO PLUS/其他牌子?

MLC! TLC 我正常用一年都可以得返94% health

所以真係好怕無啦啦會死左, 拿拿林放左佢換返個好小小。

我都係1200 蚊入手。 不過都係要訂, 市面好似斷左貨咁。