[購買問題] 求平、靚、正、快 1 T M.2 NVMe

求平、靚、正、快 1T M.2 NVMe 牌子
未玩過NVMe, 想感受吓速度, 而家SSD又跌價, 想入番隻上Win 10, B350板
求推介牌子和Model, 唔知而家邊隻抵買??
唔知1K內得唔得呢??

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

求平、靚、正、快 1T M.2 NVMe 牌子
未玩過NVMe, 想感受吓速度, 而家SSD又跌價, 想入番隻上Win 10, B350板
...
alan216hk 發表於 2019-7-23 10:57

1K樓下,你可以買淘寶國產NVME

1K內得
Transcend M.2 220S

【場料】平玩 NVMe 新選擇 PNY 副線殺入場
https://www.pcmarket.com.hk/2019 ... %e5%85%a5%e5%a0%b4/

【場料】平玩 NVMe 新選擇 PNY 副線殺入場
kk70 發表於 2019-7-23 13:26

上星期買左SX6000 1TB $778, 但比我再買會試呢隻

回覆 2# s84292

幾鐘意呢張圖, budget 唔高心態就應該踏實D

#2樓 幅圖好抵死

#2樓 幅圖好抵死
wwwvv0701 發表於 2019-7-23 19:03

正到無朋友

正如香港 d 老闆成日想請平、資深、肯無限 OT 員工一樣

1K內得
Transcend M.2 220S
F14 發表於 2019-7-23 11:12

比多$100

Sx8200 pro 快唔少

等 amazon, newegg black frieday 或限時優惠去買
好似有 CHINB 之前介紹 HP EX920,或新版 EX950